Bitcoin Price
Bitcoin

Bitcoin-houders weigeren te verkopen ondanks zware prijscorrectie

Langetermijnhouders van Bitcoin blijven standvastig tijdens de diepste correctie van de huidige BTC-prijscyclus, meldt het crypto-analysebedrijf Glassnode in hun wekelijkse nieuwsbrief, The Week Onchain.

Deze houding illustreert de veerkracht van Bitcoin-bezitters te midden van een zware neerwaartse trend in de bullmarkt.

Toewijding aan ‘diamond hands’ blijft onverminderd

Ondanks dat Bitcoin een van zijn zwaarste prijsdalingen doormaakt, blijft de toewijding van de zogenaamde ‘diamond hands’ onverminderd. Glassnode wijst erop dat, hoewel de markt eerder dit jaar een nieuwe piek bereikte vóór de halvering in april, de huidige cyclus een van de minst presterende is vergeleken met eerdere cycli.

“Dit ondanks het feit dat de markt doorbrak naar een nieuwe cyclische All Time High voorafgaand aan de halvering in april, wat de eerste keer was dat dit gebeurde,” aldus Glassnode.

In tegenstelling tot eerdere grote capitulatiegebeurtenissen, zoals die in september 2019, maart 2020 en mei 2021, blijven langetermijnhouders hun BTC vasthouden. Zelfs toen de BTC/USD-prijs onlangs naar een dieptepunt van $53.500 zakte, bleef hun vastberadenheid ongeschokt. De verliezen deze week vertegenwoordigen minder dan 36% van de totale kapitaalstromen over het Bitcoin-netwerk, aanzienlijk lager dan de meer dan 60% tijdens eerdere capitulatiegebeurtenissen.

Lange- en kortetermijnhouders

Langetermijnhouders houden hun Bitcoin langer dan 155 dagen vast, terwijl kortetermijnhouders dit voor een kortere periode doen. Glassnode benadrukt dat er momenteel weinig langdurige deelname is van houders die hun BTC met verlies verkopen tijdens deze prijsdaling.

“Na 18 maanden van prijsstijgingen na de implosie van FTX, en 3 maanden van zijwaartse handel, heeft de markt de diepste correctie van deze cyclus doorstaan,” aldus de nieuwsbrief. “Toch blijven de huidige dalingen gunstig in vergelijking met historische cycli, wat wijst op een relatief robuuste onderliggende marktstructuur.”

Kortetermijnhouders bezitten momenteel bijna 2,8 miljoen BTC, wat neerkomt op ongeveer 14,2% van het totale aanbod, met een ongerealiseerd verlies. Tegelijkertijd baren ook miners zorgen, aangezien er een hashrate-capitulatiefase gaande is die doet denken aan de gebeurtenissen die leidden tot de bodem van de bearmarkt eind 2022.

Charles Edwards, oprichter van het kwantitatieve Bitcoin- en digitale activafonds Capriole Investments, waarschuwde onlangs voor een mogelijke nieuwe koopsignaal, maar benadrukte dat dit signaal ‘op zijn minst een paar weken zou kunnen duren’.

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen