Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin is nu meer waard dan Intel en Coca-Cola

Alle Bitcoins in omloop zijn nu $208 miljard waard. Dat is meer dan bedrijven als Intel en Coca-Cola. Nu de Bitcoin koers al een tijdje aan het stijgen is overtreft de totale marktwaarde van de Bitcoin enkele grote beursgenoteerde bedrijven zoals Intel en Coca-Cola.


Bitcoin is nu $208 miljard waard

Nadat de Bitcoin prijs begon te stijgen eind juli 2020, steeg de marktkapitalisatie van de Bitcoin tot boven de $200 miljard. Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie van de grootste cryptomunt zelfs boven de $208 miljard.

Door de prijsstijging is Bitcoin nu meer waard dan de aandelen van grote internationale bedrijven als Coca-Cola en Intel. De totale waarde van Intel ligt, volgens Macro Trends, rond de $203 miljard en die van Coca-Cola rond de $202 miljard.

Bitcoin koers stijgt – Bron: CoinmMarketCap

Positieve factoren

Het gaat dus zeer goed de laatste tijd met de prijzen van cryptocurrencies. Een belangrijke factor dat de koers zo goed presteert is de zwakte van de dollar. De dollar verliest haar waarde en steeds meer mensen komen er achter dat de enorme stimuleringspakketten kunnen zorgen voor inflatie. Dit zorgt ervoor dat investeerders zich massaal bewegen naar zogenaamde safe-haven-assets, als goud en Bitcoin.

Een andere belangrijke factor lijkt de lage rente te zijn die inwoners over de hele wereld krijgen over hun spaargeld. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun geld beleggen in aandelen of cryptocurrencies. De koopdruk wordt dus opgevoerd en dat laat de BTC prijs stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten