Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin is nu meer waard dan Intel en Coca-Cola

Alle Bitcoins in omloop zijn nu $208 miljard waard. Dat is meer dan bedrijven als Intel en Coca-Cola. Nu de Bitcoin koers al een tijdje aan het stijgen is overtreft de totale marktwaarde van de Bitcoin enkele grote beursgenoteerde bedrijven zoals Intel en Coca-Cola.


Bitcoin is nu $208 miljard waard

Nadat de Bitcoin prijs begon te stijgen eind juli 2020, steeg de marktkapitalisatie van de Bitcoin tot boven de $200 miljard. Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie van de grootste cryptomunt zelfs boven de $208 miljard.

Door de prijsstijging is Bitcoin nu meer waard dan de aandelen van grote internationale bedrijven als Coca-Cola en Intel. De totale waarde van Intel ligt, volgens Macro Trends, rond de $203 miljard en die van Coca-Cola rond de $202 miljard.

Bitcoin koers stijgt – Bron: CoinmMarketCap

Positieve factoren

Het gaat dus zeer goed de laatste tijd met de prijzen van cryptocurrencies. Een belangrijke factor dat de koers zo goed presteert is de zwakte van de dollar. De dollar verliest haar waarde en steeds meer mensen komen er achter dat de enorme stimuleringspakketten kunnen zorgen voor inflatie. Dit zorgt ervoor dat investeerders zich massaal bewegen naar zogenaamde safe-haven-assets, als goud en Bitcoin.

Een andere belangrijke factor lijkt de lage rente te zijn die inwoners over de hele wereld krijgen over hun spaargeld. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun geld beleggen in aandelen of cryptocurrencies. De koopdruk wordt dus opgevoerd en dat laat de BTC prijs stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen