Bitcoin Nieuws

Bloomberg: Amerikanen verruilen dollars voor Bitcoins

Dollar spaarrekeningen waar men geen enkele rente op krijgt zijn niet meer in trek bij Amerikanen. Een artikel van Bloomberg beweert dat Amerikanen massaal afzien van de veiligheid van de dollar. Ze kopen massaal aandelen, goud en Bitcoins.


Amerikanen stappen over naar Bitcoin

Sinds de COVID-19 pandemie sparen Amerikanen historisch veel. Echter, het rendement op de spaarrekeningen ligt daar nu, net zoals in Europa, bijna op nul. Dit zijn de Amerikanen niet gewend en daarom beginnen activa als Bitcoin, aandelen en goud steeds aantrekkelijker te worden.

De rente op spaarrekeningen in VS daalt – Bron: Bloomberg

In het artikel van Bloomberg wordt een 28-jarige Amerikaan geïnterviewd. Hij vertelt de verslaggever dat hij zijn spaargeld van $15.000 die hij op de bank heeft staan om gaat zetten in Bitcoins. Dit omdat hij verwacht dat de dollar zal blijven devalueren en er op de lange termijn economische stagnatie plaats zal vinden.

Niet alleen de 28-jarige man uit Californië is dit van plan. Steeds meer Amerikanen zijn van plan hun geld van hun spaarrekeningen af te halen en het te investeren in goud, Bitcoins of traditionele aandelen.

BTC, Goud en aandelen presteren uitermate goed – Bron: Bloomberg

De dollar verliest haar waarde

De realiteit is nog erger dan wat het Bloomberg-artikel stelt. Het is geen geheim dat de dollar snel in waarde daalt ten opzichte van andere grote fiat-valuta’s. Volgens de Financial Times is juli zelfs de slechtste maand van de dollar in een decennium.

Met een nieuwe ronde van stimulus cheques om de hoek en het grootste deel van het land dat nog steeds zwaar getroffen wordt door COVID-19, is het mogelijk dat dit probleem alleen maar erger wordt.

De Amerikaanse dollar zal op korte termijn waarschijnlijk meer waarde verliezen wat ervoor zorgt dat het investeren in randere activa zeer aantrekkelijk wordt. Echter brengt dit natuurlijk wel een verhoogd risico met zich mee.

 

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen