amerika
Bitcoin

Tweede ‘stimulus cheque’ komt eraan, gaan Amerikanen Bitcoin kopen?

Amerikanen die hun eerste $1.200 stimulus cheque in Bitcoin hebben geïnvesteerd, hebben een rendement van meer dan 40% behaald. Zullen ze hun nieuwe cheque opnieuw investeren in crypto?


Opnieuw een cheque van $1200

Inwoners van de VS die hun eerste stimulus cheques in Bitcoin hebben geïnvesteerd, hebben een prachtig rendement van 45,5% gezien. De cheque van $1.200 in april is dan gestegen tot ongeveer $1.746 op dit moment.

In een interview op 26 juli met CNN, bevestigde de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, dat Amerikanen een tweede cheque van $1.200 zullen ontvangen. Dat is onderdeel van een stimuleringspakket van ongeveer $1 biljoen dat voor het eerst werd aangekondigd op 23 juli.

De minister van Financiën, genaamd Steven Mnuchin heeft gezegd dat de inwoners van de VS in augustus hun tweede cheque zullen krijgen. Voor sommigen zou het november kunnen worden.


Stimulus geld gaat direct naar crypto

De stimulus cheques zijn bedoeld om de economische tegenslagen te verlichten die worden ondervonden door veel Amerikanen. Veel inwoners hebben hun baan verloren of hebben een veel lager inkomen te midden van de pandemie.

Ondanks dat hebben veel Amerikanen er de eerste keer voor gekozen hun eerste cheques te investeren in cryptomunten. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, toonde aan dat het aantal stortingen en aankopen op de exchange ter waarde van $1.200 die maand verviervoudigde. Dit zou kunnen betekenen dat de tweede ronde van stimulus cheques opnieuw kan zorgen voor extra crypto aankopen in Amerika.


Stimulus nieuws kan Bitcoin prijs omhoog drijven

De aankondiging dat $1.200 cheques voor elke inwoner van de VS opnieuw een onderdeel van het stimuleringspakket zouden zijn, kwam slechts enkele uren voordat Bitcoin een nieuwe prijsstijging meemaakte. De prijs steeg vandaag met 4,4% van $9.940 naar $10.320.

Toen het nieuwe pakket voor het eerst werd aangekondigd, steeg de Bitcoin koers voorbij de $9.500. Hierdoor werd een bijzonder lange periode van consolidatie verbroken.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?