Bitcoin is weer Populair: Zoekvolume neemt enorm toe

De Bitcoin koers stijgt weer en de stijging is zo scherp dat we zelfs weer kunnen gaan denken aan een bullrun. Doordat de prijzen omhoog vliegen zien we een enorme stijging in het zoekvolume. Bitcoin is weer populair!


Bitcoin bereikt hoogste populariteit in 12 maanden tijd

De uitspraak dat Bitcoin weer populair is kunnen we onderbouwen aan de hand van de gegevens van Google Trends. Hieronder zie je een widget waarin je de populariteit van het zoekwoord ‘Bitcoin’ ziet in Nederland.

In de widget is een enorme stijging in de populariteit te zien vanaf begin mei 2019 tot nu. Als je naar de populariteit van het zoekwoord kijkt over 12 maanden, dan is te zien dat het een absoluut hoogtepunt bereikt deze week.

Er wordt dus veel meer gezocht naar Bitcoin en dat is vaak een goed teken voor de Bitcoin koers. Mainstream media pakt het onderwerp meer op en zo wordt BTC populairder.

 

Zuid-Holland is het meest geïnteresseerd

Nou is het natuurlijk ook leuk om te onderzoeken waar in Nederland de mensen het meest geïnteresseerd zijn in Bitcoin. In de onderstaande widget is te zien dat mensen in Zuid-Holland de meeste interesse hebben in de digitale valuta. Op nummer 2 komt Flevoland en op nummer 3 de provincie Utrecht.

 

Blaricum houdt van Bitcoin

Als we kijken naar Nederlandse steden, dan springt er 1 uit: Blaricum. Niet verassend natuurlijk. Vorig jaar had meer dan 10 procent van de inwoners een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat betekent dat ze genoeg geld hebben om in Bitcoins te investeren.

 

Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal