bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin kan dalen naar $6.400 nu WHO corona als Pandemie bestempeld

Het coronavirus laat diepe littekens na in de financiële markten en de aanval lijkt nog niet over. Het virus blijft zich verspreiden en het aantal geïnfecteerde landen blijft stijgen. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ertoe aangezet om het virus tot een wereldwijde pandemie te verklaren.

De verschillende maatregelen die door de regeringen wereldwijd zijn genomen hebben de financiële markten niet kunnen redden van een enorme crash. De markt lijkt langzamerhand richting een recessie te bewegen. Aangezien dit de werkelijkheid lijkt te worden, zegt Charles Edwards, van Capriole Investments, dat BTC zomaar richting de $6.400 kan dalen.


WHO verklaard coronavirus als Pandemie

Na maandenlang de ernst van het coronavirus te hebben onderdrukt, gaf de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eindelijk toe dat het virus een wereldwijde pandemie is. Op een persconferentie zei WHO directeur Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus dat de organisatie “diep bezorgd” is door “de alarmerende niveaus van verspreiding. De WHO directeur merkte verder op:

“In de afgelopen twee weken is het aantal gevallen buiten China vervijfvoudigd en is het aantal getroffen landen verdrievoudigd. De komende dagen en weken verwachten we dat het aantal besmettingsgevallen, het aantal sterfgevallen en het aantal getroffen landen nog verder zal stijgen. ”

Crypto analist Alex Kruger vertelt dat de verklaring van een pandemie het equivalent is van een verklaring van een bearmarkt.

Het coronavirus heeft zich de afgelopen maanden snel verspreid naar andere landen buiten China. De zwaarst getroffen landen zijn Italië, Zuid-Korea en Iran. Op het moment van schrijven zijn er ten minste 126.502 mensen geïnfecteerd met het virus. Daarvan zijn 4.637 mensen omgekomen. 68.317 mensen zijn volledig hersteld.

Gisteren bleek al dat het virus ook is vastgesteld in de cryptowereld. De mede oprichter van TorusLabs heeft het virus. Hij spoorde de mensen die mogelijk in contact zijn geweest met hem tijdens de Ethereum London hackathon van 28 februari tot 1 maart, of de Ethereum Community Conference (ECC) van 3 tot 5 maart in Parijs, aan om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Of zelfs om zich te laten testen op het coronavirus.


“Bitcoin koers kan dalen tot $6.400”

De Bitcoin halving is nu minder dan twee maanden van ons vandaan. Echter, de aandacht die normaal naar dit bullish evenement gaat lijkt verminderd vanwege het coronavirus. Zoals eerder vermeld, zal het virus op korte termijn waarschijnlijk een wereldwijde recessie veroorzaken.

Charles Edwards, hoofd van Capriole, merkte op dat als dit recessie scenario zich voordoet, de Bitcoin koers zeker kan gaan dalen. Hij vertelt dat BTC dan de dieptepunten van december 2019 op kan zoeken. Deze liggen rond de $6.400.

Wel laat hij weten dat deze voorspelling investeerders op lange termijn niet zou moeten verontrusten. Hij verwacht namelijk dat de komende 1 of 2 jaar enorm bullish zullen zijn voor de munt. Een dip richting de $6.400 zou een mooie koopkans kunnen zijn.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen