Bitcoin,

Bitcoin kan nog veel verder groeien na waarde-verdubbeling in 2019

Sinds januari van dit jaar is de prijs van de Bitcoin (BTC) ongeveer verdubbeld, ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ($). Toch kan de prijs van de Bitcoin volgens Mati Greenspan, marktanalist bij eToro, nog een enorme groei meemaken.


Verbeteren infrastructuur

Aan het begin van 2019 schommelde de prijs van de Bitcoin rond de $3.300, alhoewel er een grote vooruitgang was geboekt bij het verbeteren van de infrastructuur die de beleggingscategorie ondersteunt.


Grote sprongen

Sinds januari heeft BTC echter grote sprongen gemaakt. In iets meer dan 4 maanden tijd is de waarde van één Bitcoin van grofweg $3.300 naar ruim $8.000 gegaan op het moment dat dit artikel is geplaatst.

Toch denkt Mati Greenspan van eToro dat dit slechts het begin is van een grotere cyclus. Zo heeft de Bitcoin eerder al grote sprongen gemaakt, waarvan die uit 2017 het bekendste was. De waarde van de cryptocurrency schoot toen omhoog naar ruim $20.000 per Bitcoin. Nu staat de munt op het punt om richting nieuwe recordhoogtes te gaan, aldus Greenspan.


Eenvoudiger om crypto’s aan te schaffen

Meerdere redenen zijn hier de oorzaak van. Zo is de hele infrastructuur verbeterd. Tegenwoordig is het veel eenvoudiger gemaakt om cryptocurrencies, of dit nou de Bitcoin of een altcoin is, aan te schaffen. Diverse bedrijven bieden tegenwoordig mogelijkheden aan om cryptocurrencies zowel aan te schaffen als te bewaren. Ook is de software kant flink verbeterd. Zo heb je tegenwoordig diverse trading software-pakketten, is er compliance software ontwikkeld en worden mensen steeds beter geïnformeerd over de beleggingscategorie. Al met al leven wij tegenwoordig in een hele andere tijd ten aanzien van cryptocurrency.

Het gevolg hiervan is dat meer mensen van cryptocurrencies afweten, vervolgens via software beter hun kansen kunnen inschatten en makkelijker aan cryptocurrencies kunnen komen. Al met al een erg positieve marktontwikkeling.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?