Bitcoin

Bitcoin koers bereikte opnieuw $12K – dit is waarom

De Bitcoin koers bereikte gisteren opnieuw de $12.000 grens waardoor de interesse van handelaren flink werd aangewakkerd.


Drie factoren van belang

De BTC koers heeft opnieuw de $12.000 bereikt en handelaren lijken hierdoor steeds optimistischer te worden dat Bitcoin spoedig de $12.000 als ondersteuning kan houden. Tot dusverre heeft BTC in 2020 vier keer het niveau van $12.000 overtroffen (sinds 2 augustus), maar het is de munt nog niet gelukt om het cruciale weerstandsniveau om te draaien als ondersteuningsniveau.

Drie factoren zorgen ervoor dat traders op korte tot middellange termijn echter verwachten dat de Bitcoin koers flink kan gaan stijgen. De potentiële katalysatoren zijn de dalende Amerikaanse dollar, de kracht van de ondersteuning van $10.000 en de sterke stijging van Ethereum.


Een samenvloeiing van factoren ondersteunt de opwaartse trend van BTC

Volgens cryptocurrency-handelaar Scott Melker vertoont de Amerikaanse dollar veel zwakte. Melker zei:

‘Dollar ziet er dood uit, zoals ik al maanden zeg. Vorige week was er een rare euforie dat de waarde steeg. Nu is de afwijking van een tien jarige trend duidelijk. Het zou op een gegeven moment moeten stuiteren om opnieuw te testen, maar er is niets bullish. Dat is zeer positief voor BTC. “

Veel analisten interpreteren een dalende dollar als positief voor Bitcoin, omdat investeerders zich hierdoor massaal richting safe-haven assets bewegen. In de afgelopen maanden is de dollar aanzienlijk gedaald ten opzichte van andere reservevaluta’s. Goud en Bitcoin sinds april juist een steile rally laten zien.


Nooit meer onder de $10K?

Ook het sterke ondersteuningsniveau van $10.000 van Bitcoin verhoogt de kans op een grotere prijsstijging. Het is belangrijk op te merken dat dit de langste periode is waar Bitcoin meer dan $10.000 heeft gestaan ​​sinds de hoogste rally ooit in 2017.

Eric Thies, een technisch analist, liet doorschemeren dat de Bitcoin koers misschien nooit meer onder de $10.000 komt te liggen. Hij zei:

“Misschien zien we #bitcoin nooit meer onder de $ 10.000 USD. Alts zullen ook moonen. Heb je het meeste gehaald wat je kon, terwijl je nog kon? … Of heb je je door de negativiteit en scepsis van de crypto-bearmarkt een ongelooflijke investering misgelopen? “

Op basis van de recente prijsontwikkeling van Bitcoin verwachten analisten bij Cryptowatch dat BTC tegen november meerdere nieuwe recordhoogtes zal behalen. De onderzoekers zeiden:

“Bitcoin volgt goed op het Stock to Flow (S2F) -model van PlanB. Uitgaande van 10% verloren munten, omvatten de voorspellingen van BTC nieuwe recordhoogtes tegen midden november en ~ 27.000 tegen het einde van het jaar. “


Een alternatief scenario

Een ander scenario voor Bitcoin op korte termijn is een periode van zijwaartse consolidatie, vergelijkbaar met die in voorgaande jaren.

BTC blijft doorgaans stagneren van september tot begin november en doet dit sinds 2016. Op basis van dat historische patroon is er een mogelijkheid dat BTC varieert tussen $10.000 en $14.000. Cathy Wood, CEO van Ark Invest, zei eerder:

“We zouden in een nieuw handelsbereik kunnen blijven, alleen op een iets hoger niveau dan de recente 6 tot 10. Misschien zitten we in het bereik van $ 10.000 tot $ 13.000. Desalniettemin een uitbraak.”

Een consolidatiefase boven de ondersteuning van $ 10.000 zou ideaal zijn voor Bitcoin, omdat het de basis voor de volgende rally zou versterken.

Een nog meer bemoedigende uitkomst zou inhouden dat BTC het bereik van $12.000 – $12.400 omdraait om vervolgens te consolideren boven $12.000, aangezien dit het digitale activum zou voorbereiden op een sterke verschuiving van $13.000 naar $14.000.

 

Bitcoin nieuws

Groei Bitcoin gebruik leidt tot record aantal dagelijkse transacties
Investeringslegende: 25% kans op Bitcoin koers van $160.000
Bitcoin en Ethereum ETFs verliezen $435 miljoen, geld stroomt naar altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’