Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

PlanB: Bitcoin is nog steeds op weg naar $288k

In een tweet op 1 september zei PlanB, de maker van de stock-to-flow model dat de Bitcoin koers precies beweegt zoals hij had verwacht. Dat betekent dat de munt nog steeds op weg is naar de $288k.


De komende maanden zijn beslissend

PlanB verwees naar de maandelijkse slotkoers van gisteren. Deze kwam perfect overeen met de voorspelling van zijn stock-to-folow voorspelling.

Bitcoin heeft sinds mei zijn vierde zogenaamde “rode stip” op de S2F-chart geplaatst en deze lag in de lijn der verwachting. Vooral in de komende maanden wordt het spannend volgens PlanB. Als we op de grafiek kijken zal er namelijk spoedig een grote prijsstijging plaatsvinden.

Volgens de analist zou de huidige halveringscyclus, die net als de andere vier jaar duurt, de Bitcoin prijs kunnen laten stijgen tot richting de $288.000. De top, zo legde PlanB eerder uit, zou meer dan het dubbele kunnen zijn.

Stock-to-flow model – Bron: PlanB

Winklevoss: De dollar verliest zijn waarde

De Bitcoin koersstijging van vandaag komt niet geheel onverwacht. De dollar blijft kracht verliezen. Daarnaast onthulde de Europese Centrale Bank problematisch nieuws. Ze lieten namelijk weten dat de inflatie in de eurozone voor het eerst sinds 2016 negatief is.

Volgens kenners komt dit vooral door de zwakke vraag naar producten te midden van de coronacrisis. Dit uit zich vooral in de rekening voor bijvoorbeeld stroom en gas.

Mogelijk betekent de negatieve inflatie dat de ECB binnenkort aanvullende steunmaatregelen gaat aankondigden om de economie aan te jagen. Volgende week vergaderen de beleidsmakers van de centrale bank weer.

Amerika heeft te maken met hele andere problemen. Daar liet de Federal Reserve namelijk weten dat de inflatie tijdelijk tot boven de 2% mag stijgen.

Dit betekent dat de dollar devalueert en investeerders zich steeds meer op safe-haven assets gaan richten zoals goud en bitcoins. Tyler Winklevoss, de oprichter van crypto exchange Gemini schreef zelfs het volgende:

“De Amerikaanse dollar wordt sneller een shitcoin dan ooit gedacht. Bitcoin is de enige redding ,” vertelde hij Twitter-volgers.

 

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten