Newsbit

bitcoin crash

Bitcoin koers CRASHT met $1000 dollar, maar waarom?

bitcoin crash

De Bitcoin koers is vannacht flink gecrasht. De BTC prijs daalde in een dag tijd met ongeveer $1000 dollar. Ook de prijzen van belangrijke altcoins zien hun koers flink dalen.


Bitcoin prijs daalt met $1000 dollar

Vandaag, rond 4 uur ‘s nachts, hebben we de Bitcoin koers een duik naar onder zien nemen. De BTC prijs daalde van $8050 dollar tot zelfs even onder de $7000 dollar. Hierna is BTC weer iets opgekrabbeld. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7340 dollar. Dat is meer dan 8 procent lager dan een dag geleden.

 
Bitcoin-koers-crasht

Ook de totale marktwaarde van de Bitcoin daalde in een dag tijd met meer dan $10 miljard dollar. Echter, Bitcoin behoudt nog steeds een flinke wekelijkse winst van 16,21 procent.

 

Wat is de reden van de koersdaling?

De reden van de enorme koersdaling wordt toegeschreven aan grote verkooporders. Deze triggerde veel Stop-loss posities waardoor de koers nog verder naar onder dook. Dit leverde flinke paniek op in de cryptomarkt.


Ook Altcoin prijzen Crashen

Niet alleen de Bitcoin koers is flink naar onder gezakt. Ook altcoins hebben het vandaag zwaar. De gemiddelde prijsdaling in de top 100 ligt tussen de 11 en 22 procent. Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash verliezen allemaal 8 tot 15 procent van waarde.

De totale crypto waarde nam dan ook flink af. De afgelopen 24 uur daalde de marktkapalisatie met zo’n 25 miljard dollar, wat duidt op onzekerheid bij investeerders.


Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal: @newsbit_crypto

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top