Crypto crash
Bitcoin

Bitcoin koers Crasht tot onder $40K – Wat is er aan de hand?

Na de lancering van verschillende Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) hadden veel investeerders een prijsstijging van Bitcoin verwacht.

Echter, de realiteit is anders: de koers is in een dalende lijn geraakt, en is recent zelfs onder het belangrijke weerstandsniveau van $40.000 gezakt. Dit brengt de waarde terug naar het niveau dat we bijna twee maanden geleden zagen. Deze onverwachte koersdaling roept vragen op over de onderliggende oorzaken.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Een cruciale factor achter de recente koersdaling van Bitcoin is de substantiële verkoop van Bitcoin door vermogensbeheerder Grayscale. De omvangrijke uitstroom vanuit hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) legt aanzienlijke verkoopdruk op de markt. Recentelijk heeft Grayscale opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid BTC op de markt gebracht, waarbij meer dan $700 miljoen naar Coinbase werd overgemaakt, volgens Arkham Intelligence. Deze grootschalige verkopen zijn lastig door de markt op te vangen, wat leidt tot zorgen over prijsbeïnvloeding en marktevenwicht.

De verkopen maken deel uit van Grayscale’s overgang naar een Spot ETF. Een ander deel van de verkoopdruk komt van GBTC-aandelen verkocht door de failliete crypto-exchange FTX. CoinDesk-data onthult dat FTX verantwoordelijk was voor de verkoop van 22 miljoen GBTC-aandelen, bijna de helft van de totale uitstroom in de eerste zes dagen na de ETF-lancering, met een waarde van ongeveer $1 miljard.

Het vooruitzicht van de Bitcoin Halving

De huidige marktdaling veroorzaakt toenemende angst en kan een indicatie zijn van een aanstaande bearish trend. Echter, er is ook een potentieel bullish evenement in het vooruitzicht voor Bitcoin-investeerders.

In april van dit jaar staat de Bitcoin halving gepland, waarbij de beloningen voor mining gehalveerd worden. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een afname van het aanbod van Bitcoin, wat historisch gezien de prijs heeft doen stijgen. Deze dynamiek biedt een interessant tegenwicht tegen de huidige marktangst en zou de prijs op termijn kunnen ondersteunen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP