Crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt na tegenvallende ETF-lancering in Hong Kong

De nieuw gelanceerde exchange-traded funds (ETF’s) in Hong Kong, die gekoppeld zijn aan Bitcoin en Ether, hebben de marktverwachtingen niet kunnen waarmaken.

Een teleurstellende eerste dag

De vandaag gelanceerde ETF’s behaalden een gezamenlijk handelsvolume van slechts $11 miljoen, aanzienlijk minder dan de $100 miljoen die analisten hadden voorspeld. Van dit bedrag was $8,5 miljoen afkomstig van Bitcoin-gerelateerde ETF’s, terwijl de resterende fondsen werden bijgedragen door ETF’s die gerelateerd zijn aan Ether.

Deze prestaties steken schril af bij die van de Amerikaanse spot BTC ETF’s, die op hun eerste handelsdag een indrukwekkende $655 miljoen wisten te behalen. Sinds de lancering op 11 januari hebben deze ETF’s bijna $12 miljard aan investeringen aangetrokken.

Ook de instroom in Amerika is echter recentelijk afgenomen, wat bijdraagt aan de matige prestaties van de cryptomarkt de afgelopen weken.

Vragen rondom de acceptatie van ETF’s in Azië

Spot ETF’s stellen investeerders in staat om blootstelling aan cryptocurrencies te verkrijgen zonder ze daadwerkelijk in bezit te hebben. Ze worden vaak beschouwd als een betere investeringsoptie dan futures-gebaseerde ETF’s, vanwege de bijkomende kosten die futures met zich meebrengen, zoals rollover-kosten.

De tegenvallende prestaties van de recent gelanceerde ETF’s in Hong Kong werpen echter vragen op over de acceptatie en het toekomstige succes van deze financiële instrumenten op de Aziatische markten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP