Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt naarmate de Amerikaanse dollar stijgt

Het versnelde herstel van de Amerikaanse economie zorgt ervoor dat de waarde van de dollar stijgt. Dit heeft echter een negatief effect op de Bitcoin en crypto prijzen.


Verliezen in de cryptowereld

De cryptomarkt kleurt vandaag opnieuw rood. De wereldwijde marktkapitalisatie is volgens met 4,22% gedaald en schommelt rond de $1,71 biljoen. Vooral de grote munten waren verantwoordelijk voor de daling van de marktkapitalisatie. Zo is de Bitcoin prijs vandaag met 5,58% gedaald en worstelt het om boven de $54.000 te blijven. Ethereum deed het zelfs nog iets slechter en daalde met meer dan 5,7%.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: tradingview

De Ripple koers steeg echter van de ene op de andere dag met meer dan 10%, vanwege nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak tegen de SEC.


Wat is de oorzaak van de koersdaling?

Het lijkt erop dat de toenemende sterkte van de dollar een negatieve invloed heeft gehad op de crypto koersen. Het versnelde herstel van de VS maakt de Dollar een safe haven voor investeerders. Hierbij stijgt de USD ten opzichte van GBP, de euro en de Japanse yen. Ook is er een plotselinge instroom van aankopen van dollars nadat de Turkse lira gisteren met 14% is gedaald.

USD winsten – Bron: MarketMilk

Historisch gezien presteert Bitcoin goed wanneer de dollar zwak is en presteert BTC slecht als de dollar stijgt. De herstellende economie zou kunnen betekenen dat het steeds moeilijker wordt voor Bitcoin om te gedijen, aangezien de dollar in waarde zal stijgen wanneer de pandemie achter de rug is.

Echter, nu Europa te maken heeft met weer een nieuwe golf van COVID, lijkt het erop dat de terugkeer naar normaal nog een paar maanden kan worden uitgesteld. Daarnaast lijkt er een golf van inflatie aan te komen wanneer er nieuwe steunpakketten aangekondigd worden. Dit zijn juist factoren die de BTC prijs positief kunnen beïnvloeden. Het is dus even afwachten hoe de Bitcoin koers de aankomende weken zal presteren.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten