Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers duikelt omlaag na onthulling inflatiecijfers VS

In de afgelopen dagen liet Bitcoin (BTC) een ingetogen prestatie zien, wat niet onopgemerkt is gebleven onder investeerders. Deze terughoudendheid in de marktbewegingen lijkt te samen te hangen met de anticipatie op de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) cijfers, die vandaag zijn vrijgegeven. Beleggers kijken uit naar deze cijfers met de hoop op een teken van afnemende inflatie, wat doorgaans positief wordt ontvangen door de markt. Dat was vandaag echter niet het geval.

Onveranderde CPI in oktober

De Consumer Price Index (CPI) voor oktober, die vanmiddag werd vrijgegeven, toont een consistent beeld met de vorige maand. Dit duidt op een onveranderde inflatieperiode. In jaarvergelijking toont de index een stijging van 3,2%. De CPI, als indicator voor de kosten van levensonderhoud, reflecteert de gemiddelde prijsveranderingen van een mandje van goederen en diensten die consumenten regelmatig aanschaffen. Deze index speelt een cruciale rol in het meten van inflatie en deflatie, twee belangrijke economische indicatoren in de Verenigde Staten.

Centrale banken staan onder druk

Centrale banken staan onder toenemende druk te midden van economische turbulentie. Hun verantwoordelijkheid ligt bij het stabiliseren van financiële markten en het behouden van een gezonde inflatie. Het kopen van obligaties om rentetarieven laag te houden en prijzen te stabiliseren is een gangbare methode. Echter, centrale banken staan ook voor de taak hun valuta te beschermen tegen devaluatie, wat tot hogere inflatie kan leiden door stijgende importkosten. Dit delicate evenwicht tussen het stimuleren van de economie en het voorkomen van inflatie kan leiden tot het verhogen van rentetarieven als verdedigingsmechanisme.

Reactie van Bitcoin op economische signalen

De Bitcoin koers, die gevoelig is voor economische signalen, heeft een daling ingezet als reactie op de laatste CPI-cijfers en de complexe economische situatie. De stagnerende inflatiecijfers, in combinatie met de druk op centrale banken om actie te ondernemen, kunnen hebben geleid tot onzekerheid onder investeerders. Dit heeft mogelijk de recente daling van meer dan 3,5% in de Bitcoin koers binnen 24 uur veroorzaakt. De volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies kan in de komende periode toenemen als reactie op de besluiten en acties van centrale banken wereldwijd.

BTC/USD 1 uur per candle
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers