Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog en tikt de 23.700 dollar aan

De Bitcoin koers pauzeerde de afgelopen dagen even en viel voorzichtig weer wat terug. Afgelopen nacht was daar echter niets van te merken en schoot de koers voorbij de 23.700 dollar. Inmiddels handelt Bitcoin weer rond de 23.000 dollar. Zo blijft er in ieder geval sprake van volatiliteit en staat de boel zeker niet stil.

BTC koers
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Bijna 40 procent

Met de huidige koers van 23.000 dollar, is Bitcoin vanaf het begin van januari met 39,20 procent gestegen. Dat is een behoorlijke start van het nieuwe jaar. Als we de koers van vandaag echter vergelijken met die van precies één jaar geleden, dan staat Bitcoin nog altijd met 37,82 procent in het rood. Wat dat betreft is er nog weinig om echt vrolijk van te worden op dit moment.

Het is zeker leuk dat Bitcoin bezig is aan een indrukwekkende start van het nieuwe jaar, maar daar is ook alles mee gezegd. Een Bitcoin koers van 23.000 dollar is ten opzichte van de all-time high van 69.000 dollar geen spraakmakende koers. Om van een nieuwe bullmarkt te kunnen spreken hebben we echt nog wel wat stappen te maken. Het is de vraag of dat in 2023 mogelijk is.

Macro-economische tegenwinden

De grote vraag in dat kader is natuurlijk wat de inflatie zal doen in 2023. Het is de grote doelstelling van centrale banken om die weer richting de 2,0 procent te krijgen. Tot nu toe is het vooral gelukt om de inflatie weer wat omlaag te drukken, maar overal staat het nog ver weg van de doelstelling van 2,0 procent. In die zin is het geen verrassing dat centrale banken aangeven dat ze niet verwachten dat de rente in 2023 al omlaag kan.

We moeten het dus waarschijnlijk nog het hele jaar met deze relatief hoge rentes doen. Daarnaast komen er voor de Verenigde Staten in ieder geval nog twee renteverhogingen van waarschijnlijk 0,25 procent aan. Daarmee zou de Amerikaanse rente op 5,0 procent uitkomen. Met die rente moeten we nog maar zien in hoeverre de economie overeind kan blijven.

Bitcoin nieuws

Bitcoin versus de bankencrisis

Bitcoin versus de bankencrisis

Het is je vast niet ontgaan dat er een kleine bankencrisis gaande is in de Verenigde Staten en dat Bitcoin daar enorm van profiteert.

Bitcoin kruipt weer richting de 28.000 dollar
Jurrien Timmer: ‘Gaan centrale banken weer geld printen? Waarschijnlijk niet’
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog