Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Bitcoin koers schiet voorbij 26 duizend dollar na goed inflatie nieuws

De Bitcoin koers is tot boven de 26 duizend dollar gestegen nadat het Amerikaanse Ministerie van Arbeid de laatste cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) voor februari 2023 bekend maakte.

De consumentenprijsindex (CPI) kwam binnen op 6,0% zo bleek uit de gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS). Dat voldeed aan de verwachtingen van economen voor de index. Dit terwijl de CPI vorige maand nog op 6,4% lag. Wat dat betreft begint de inflatie dus echt te zakken en dat is goed nieuws voor de bitcoin koers.

Wat is de CPI?

CPI staat voor de Consumer Price Index. Het is een maatstaf die wordt gebruikt om de inflatie van de kosten van levensonderhoud te meten. De Consumer Price Index is een reeks van prijzen die wordt gebruikt om te bepalen hoeveel een bepaalde goederen- of dienstencategorie in een bepaalde periode is gestegen of gedaald. Het is een index waarvan de waarde wordt bepaald door de gemiddelde prijsstijging van een mandje goederen of diensten te vergelijken met de prijsstijging van datzelfde mandje in een vorige periode.

De index wordt meestal berekend door te kijken naar een representatieve groep goederen of diensten, zoals voedsel, energie, kleding, huur of leningen. Om deze goederen of diensten te vergelijken, worden de prijzen van deze goederen of diensten in de loop van de tijd vergeleken. Als de prijzen van alle goederen of diensten in vergelijking met een bepaalde periode stijgen, dan stijgt ook de index.

De Consumer Price Index wordt gebruikt om te bepalen hoeveel meer mensen moeten betalen voor hun levensonderhoud, of hoeveel koopkracht ze hebben. Het wordt ook gebruikt om de inflatie te bepalen – het percentage dat de prijzen van de meeste goederen en diensten in een bepaalde periode zijn gestegen. De inflatie is een belangrijke maatstaf voor economische groei en een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid van een land.

De Bitcoin koers schiet omhoog

Direct na de bekendmaking van de CPI gegevens schoot de Bitcoin koers omhoog. De prijs steeg in minder dan 30 minuten tijd van $24.600 naar $26.100. Rond 14:00 bereikte de koers zelfs even een piek van $26.500.

BTC grafiek 30 minuten per candle
BTC grafiek 1 uur per candle – Bron: TradingView

Niet alleen de Bitcoin reageerde positief op de cijfers. Ook andere crypto koersen schoten omhoog. Zo is de Ethereum koers vandaag met meer dan 9,5 procent gestegen en ook ADA boekt een 24 uurs winst van meer dan 7 procent.

Langzaam maar zeker lijkt er dus een einde te komen aan de enorme inflatie en de daarmee gepaarde renteverhogingen en dat is goed nieuws voor de financiële markten. Zal dit betekenen dat de BTC prijs nog veel verder zal stijgen de komende maanden?

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken