Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC

De Bitcoin koers is momenteel in gevecht met de grens van 67.000 dollar. Het lijkt erop dat het positieve momentum langzaam weer terugkeert na de halving en dat Bitcoin miners vooral voor de halving hun reserves verkochten om zich voor te bereiden op hun omzetdaling.

Ook interessant is dat blijkbaar veel whales op dit moment enorme FOMO hebben.

Whales hebben FOMO voor Bitcoin

Gedurende de maand april lijkt een specifieke groep whales zich meer en meer op Bitcoin te storten. Zo is er een categorie van whales die tussen de 1 en 10 miljoen dollar per order op tafel legt en deze maand zijn exposure op Bitcoin heeft laten toenemen.

Dit komt bij de bestaande bevindingen van de onderzoeksfirma Santiment, die weten te onthullen dat er sprake is van FOMO bij whales met een balans van 1.000 tot 10.000 Bitcoin.

FOMO staat voor Fear Of Missing Out en vertaalt naar de angst om koersstijgingen te missen.

“Bitcoin’s belangrijkste whale-klasse met 1.000 tot 10.000 Bitcoin steunt deze stijging en accumuleerde meer dan 266.000 Bitcoin sinds de start van 2024”, zo schreef Santiment over deze ontwikkeling op Twitter.

Die hoeveelheid Bitcoin vertaalt zich naar 1,24 procent van alle Bitcoin die in omloop komen. Daarmee kunnen we stellen dat deze whales op dit moment heel agressief inkopen.

Stilte voor de (bullish) storm?

In de laatste editie van zijn “New York Color” marktupdates schrijven de analisten van QCP Capital dat er met Bitcoin weleens sprake kan zijn van stilte voor een bullish storm.

Hiervoor wijzen ze onder andere naar de halving, maar ook de de-escalatie van het conflict in het Midden-Oosten en natuurlijk BlackRock dat 70 achtereenvolgende dagen van instromen mocht opschrijven voor zijn Spot Bitcoin ETF.

Daarnaast zijn de Funding Rates gereset voor Bitcoin. De Funding Rates geven aan hoeveel handelaren moeten betalen om met geleend geld posities te openen op Bitcoin.

Als de Funding Rates resetten, dan is dat meestal een goed teken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?