Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers weer boven de $20K nu dollar kracht verliest

De Bitcoin koers is vandaag weer tot boven het psychologische 20 duizend dollar niveau gestegen. Het herstel van zowel de cryptomarkt als de wereldwijde aandelenmarkten vond plaats nu de dollar wat kracht verliest en zich terugtrekt van zijn hoogste punt in 20 jaar.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De koers van ’s werelds grootste cryptomunt is in de afgelopen 24 uur gestegen van $19.250 tot $20.670. Dat is een procentuele stijging van bijna 7,5 procent. Mede door de Bitcoin koersstijging ligt de totale marktkapitalisatie va de cryptomarkt weer boven de 1 biljoen dollar.

Het herstel van Bitcoin werd gestimuleerd door de zwakte van de dollar. De dollar index begint namelijk eindelijk wat te dalen, nadat het vorige week een 20-jarige piek bereikte.

Dollar index
Dollar index zet daling in – Bron: Tradingview

De langverwachte Ethereum Merge

Niet alleen de Bitcoin herstelt zich vandaag. Ook andere cryptomunten tonen vandaag een sterk herstel. Zo is de Ethereum koers in de afgelopen 24 uur met zo’n 4,8 procent gestegen, naar zijn hoogste punt in drie weken tijd.

Ethereum presteerde de afgelopen maand sowieso vrij goed. Dat is ook niet zo gek omdat het netwerk spoedig een langverwachte hard fork door zal voeren. Deze update betekent dat het netwerk verschuift van een proof-of-work model naar een proof-of-stake model. Dit zal het Ethereum netwerk sneller, efficiënter en veel energiezuiniger maken.

De Ethereum Merge zal plaatsvinden tussen 12 en 15 september en de hele cryptomarkt zal deze upgrade met argusogen in de gaten houden. Mocht de update succesvol verlopen? Dan kan dat een prijsstijging veroorzaken. Mocht de Merge niet succesvol verlopen? Dan bestaat de kans dat de crypto koersen flink terugzakken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten