Bitcoin, Dogecoin,, Trending

Bitcoin koers wijkt steeds meer af van andere crypto’s

De Bitcoin prijs wijkt in het tweede kwartaal van 2019 (Q2) steeds meer af van andere cryptocurrencies. Dit komt vanwege een zogenaamde ‘vlucht naar kwaliteit’ volgens het Binance rapport.


Bitcoin / altcoin correlatie daalt

Binance houdt elk kwartaal een uitgebreid crypto onderzoek. In het ‘2019 Q2 Crypto Correlatie onderzoek’ schreef Binance dat de gemiddelde samenhang (correlatie) tussen de Bitcoin en andere grote cryto’s is gedaald van 0,73 in Q1 naar 0,61 in Q2.

Correlatiesnelheid is de mate van samenhang tussen verschillende crypto valuta’s. De correlatie waarde kan liggen tussen de -1,0 en de 1,0. Wanneer een correlatie waarde van boven de 0,5 wordt geconstateerd worden ze geacht een positieve samenhang te hebben. Wanneer de waarde onder de -0,5 ligt heeft het een negatieve samenhang.

In het rapport wordt geschreven dat de samenhang tussen belangrijke altcoins vrij hoog is gebleven, terwijl de samenhang met Bitcoin is gedaald.

Altcoins als Tezos en Tron hebben een grote groei in correlatie met crypto’s vertoont. In tegenstelling hiermee heeft Bitcoin SV de grootste daling in correlatie gezien. Deze werd waarschijnlijk veroorzaakt door de delisting van Binance en Kraken.


Altcoins verliezen terrein

Dogecoin (DOGE), die gisteren een enorme koersstijging meemaakte doordat het op Binance gelist werd, heeft ook een flinke decorrelatie meegemaakt. Echter, opmerkelijk is dat Dogecoin wel correlatie behoudt met Litecoin (LTC).

Binance is 1 van de grootste exchanges ter wereld en dat betekent dat de exchange veel macht heeft. In het rapport werd dan een het zogenaamde ‘Binance effect’ omschreven. Dit betekent dat munten die niet op Binance worden vermeld veel lagere correlaties hebben dan crypto’s die wel vermeld zijn.

Al met al lijkt het Binance rapport dezelfde trend aan te tonen als veel crypto experts aangeven: Bitcoin wordt steeds sterker en Altcoins verliezen terrein.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’