Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Nieuws, Trending

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Nieuws, Trending

Bitcoin koers wijkt steeds meer af van andere crypto’s

De Bitcoin prijs wijkt in het tweede kwartaal van 2019 (Q2) steeds meer af van andere cryptocurrencies. Dit komt vanwege een zogenaamde ‘vlucht naar kwaliteit’ volgens het Binance rapport.


Bitcoin / altcoin correlatie daalt

Binance houdt elk kwartaal een uitgebreid crypto onderzoek. In het ‘2019 Q2 Crypto Correlatie onderzoek’ schreef Binance dat de gemiddelde samenhang (correlatie) tussen de Bitcoin en andere grote cryto’s is gedaald van 0,73 in Q1 naar 0,61 in Q2.

Correlatiesnelheid is de mate van samenhang tussen verschillende crypto valuta’s. De correlatie waarde kan liggen tussen de -1,0 en de 1,0. Wanneer een correlatie waarde van boven de 0,5 wordt geconstateerd worden ze geacht een positieve samenhang te hebben. Wanneer de waarde onder de -0,5 ligt heeft het een negatieve samenhang.

In het rapport wordt geschreven dat de samenhang tussen belangrijke altcoins vrij hoog is gebleven, terwijl de samenhang met Bitcoin is gedaald.

Altcoins als Tezos en Tron hebben een grote groei in correlatie met crypto’s vertoont. In tegenstelling hiermee heeft Bitcoin SV de grootste daling in correlatie gezien. Deze werd waarschijnlijk veroorzaakt door de delisting van Binance en Kraken.


Altcoins verliezen terrein

Dogecoin (DOGE), die gisteren een enorme koersstijging meemaakte doordat het op Binance gelist werd, heeft ook een flinke decorrelatie meegemaakt. Echter, opmerkelijk is dat Dogecoin wel correlatie behoudt met Litecoin (LTC).

Binance is 1 van de grootste exchanges ter wereld en dat betekent dat de exchange veel macht heeft. In het rapport werd dan een het zogenaamde ‘Binance effect’ omschreven. Dit betekent dat munten die niet op Binance worden vermeld veel lagere correlaties hebben dan crypto’s die wel vermeld zijn.

Al met al lijkt het Binance rapport dezelfde trend aan te tonen als veel crypto experts aangeven: Bitcoin wordt steeds sterker en Altcoins verliezen terrein.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten