Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt onder $54.000, crypto analisten waarschuwen voor meer ellende

Terwijl jij hoogstwaarschijnlijk in dromenland was, heeft Bitcoin (BTC) een flinke duikvlucht gemaakt. Nu de lang gevreesde terugbetalingen van de failliete Bitcoinbeurs Mt. Gox eindelijk van start lijkt te gaan, dankzij een BTC-transactie ter waarde van miljarden dollars (interne link naar mijn eerdere artikel van vandaag), is de Bitcoin koers met meer dan 8% onderuit gegaan. 

Hoewel Bitcoin in slechts dagen een crash van meer dan 16% heeft doorgemaakt, waarschuwen analisten dat er nog meer pijn op de loer ligt. Hoe ver kan de
Bitcoin koers nog zakken?

Bitcoin hard onderuit door vrees Mt. Gox-terugbetalingen

Je hebt vanmorgen al kunnen lezen over de dramatische koersval van Bitcoin. Vannacht heeft Bitcoin meerdere klappen uitgedeeld gekregen met een totale daling van bijna 9%. Vlak na middernacht begon Bitcoin zijn scherpe daling, die vanmorgen vroeg zijn laagste punt bereikte op $53.350.

Het betreft een forse daling zoals we die niet vaak meemaken bij Bitcoin. Bitcoin is teruggebracht tot zijn laagste prijs sinds eind februari, maar verschillende analisten denken dat de genadeklap nog niet is uitgedeeld.

Zoals gezegd heeft Bitcoin flink te lijden onder de gevreesde distributie van meer dan 142.000 Bitcoins van de in 2014 ingestorte exchange Mt. Gox. Vorige week werd bekendgemaakt dat vanaf begin deze maand het terugbetalingsproces in gang wordt gezet. Gisteren lijkt de eerste stap te zijn gezet met een transactie ter waarde van $2,781 miljard van een van de cold wallets van Mt. Gox naar een nieuw walletadres.

BTC koers naar $50.000?

De prijsactie van Bitcoin is de afgelopen dagen in een stroomversnelling verslechterd. Josh Gilbert, marktanalist van handelsplatform eToro, verwacht dat deze trend de komende dagen zal aanhouden. “De nieuwsberichten zijn momenteel veel meer bearish dan bullish, en de verkoopactiviteit die we zien is duidelijk verontrustend voor investeerders, wat vaak leidt tot nog meer verkopen,” zei Gilbert.

De zone rond $50.000 is de eerstvolgende belangrijke support die nu opeens binnen handbereik is komen te liggen. “Het zou me niet verbazen als de koers binnen een week $50.000 test, maar dat zal een belangrijk psychologisch niveau zijn,’’ aldus Gilbert.

Evenzo vertelde Swyftx-analist Pav Hundal aan Cointelegraph dat het ergste van de prijsactie van Bitcoin nog moet komen:

“Een enorme hoeveelheid Bitcoin staat op het punt om een markt te ontmoeten die al apathisch was. De macro-economische omstandigheden op lange termijn zijn nog steeds positief, maar op korte termijn zouden we $50.000 kunnen testen en mogelijk nog lager. $52.000 is op dit moment een belangrijk slagveld voor bears en bulls.’’

De analisten van onderzoeksbureau 10xResearch anticiperen al.langer op een koersdaling tot $50.000, en lijken nu plotseling steeds meer steun hiervoor te krijgen. Het verliezen van de steun rond $60.000 was volgens hen catastrofaal voor ‘s werelds grootste crypto.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $54.389, 7,15% lager dan 24 uur geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen