bitcoin
Bitcoin

Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017

Als we de populaire crypto analist Jelle mogen geloven, dan is Bitcoin op dit moment zijn grafiek van 2017 aan het kopiëren. Om dat punt te bereiken moet de Bitcoin koers wel nog even naar het niveau van 75.000 dollar opklimmen. Daar kan de “volgende grote uitbraak” ontstaan volgens de analist.

Dit lijkt op begin 2017

Om chocola te maken van de huidige prijsactie van Bitcoin kijken analisten vaak naar de koersgeschiedenis. Die vertelt nu volgens Jelle dus het verhaal dat de huidige prijsactie lijkt op die van de bullmarkt van 2017 en dat was een behoorlijk spectaculaire.

Hoewel 2024 zich op één punt al heeft kunnen onderscheiden van 2017, namelijk door een nieuwe all-time high te produceren voor de halving. Ondanks dat claimt Jelle dat de grootste stijgingen van Bitcoin nog in de toekomst liggen.

Hiervoor wijst hij met name op de Relative Strength Index (RSI), een belangrijke momentum-indicator uit de technische analyse.

“Bitcoin lijkt op dit moment ontzettend op begin 2017”, aldus Jelle. “Stijg boven de $75.000 uit en het gaat straks ineens heel snel.”

Kan Bitcoin ook nog dalen?

Natuurlijk is er ook altijd een kans dat Bitcoin nog gaat dalen. Na het goede nieuws over de Ethereum ETFs schoot de koers omhoog, maar daarna kwamen we bij een weerstand en viel Bitcoin wat terug.

“Bitcoin consolideert en is nog altijd binnen zijn range. Waarschijnlijk duurt die consolidatie nog wat langer en ik verwacht zelfs nog koersen van 61.000 tot 63.000 dollar voor Bitcoin”, aldus Michaël van de Poppe.

We moeten ons dus nog zeker niet rijk rekenen als het over Bitcoin gaat. Er is nog genoeg te verliezen op de korte termijn en het tweede deel van de bullmarkt is wat dat betreft nog niet zomaar begonnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken