Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin krijgt een kleine tik, maar blijft redelijk stabiel

De Bitcoin koers vertoonde lange tijd een hoge mate van correlatie met de traditionele financiële markt. Nu lijkt de grootste cryptocurrency van de markt zich langzaam los te koppelen. Het moment dat Bitcoin daarvoor uit heeft gekozen is geweldig, want aandelen gaan momenteel door een lastige periode.

Vierde dag van ellende

De Amerikaanse Nasdaq verloor gisteren weer 1 procent van zijn market cap en ook de S&P 500 en de Down Jones Industrial Average (DJIA) verloren een paar procentpunten. Daarmee zitten de grote beurzen op de vierde verliesdag op rij, wat niet vaak voorkomt op de aandelenmarkten. De verliezen zijn misschien iets kleiner dan die op de cryptomarkt, maar vaak zijn de winsten dat ook.

De Amerikaanse Nasdaq staat na het verlies van 1 procent op zijn laagste punt in 15 maanden tijd. Vanaf het begin van 2022 is de Nasdaq 33,35 procent kwijt, wat enorm veel is voor een grote beursindex. Dat gegeven maakt het extra bijzonder dat Bitcoin de laatste weken relatief stabiel is. Meestal verliest Bitcoin nog meer waarde dan de beursindices als die omlaag vallen.

Obligaties en olie omhoog

In tegenstelling tot aandelen, zijn staatsobligaties en olie juist aan een opmars begonnen. Op Amerikaanse staatsobligaties ontvang je nu soms een rente van tot wel 4 procent. Dat maakt het minder aantrekkelijk voor handelaren om te investeren in meer risicovolle assets als Bitcoin en aandelen. Van de Amerikaanse overheid weet je immers zeker dat ze hun dollarlening terugbetalen en een gegarandeerd rendement van 4 procent is niet verkeerd.

Zeker niet op een moment dat veel handelaren verwachten dat alle koersen nog weleens een tik kunnen krijgen. Ook dat draagt eraan bij dat de markt op dit moment moeite heeft om overeind te blijven. Bitcoin slaagt daar aardig in, door relatief stabiel te blijven rond de 19.000 dollar, maar een echte stijging hebben we al lang niet meer gezien.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?