Bitcoin

Bitcoin maakt zich op om de $12.000 te doorbreken

De Bitcoin maakt zich op voor een tweede poging om de $12.000 te doorbreken en ook altcoins blijven stijgen.

De Bitcoin prijs steeg gisteren van $11.090 naar een hoogtepunt van $11.785, waarna het terugkeerde naar het $11.650 gebied. Op het moment van schrijven ligt de BTC koers rond de $11.715. De vraag is nu of BTC door het $11.800 niveau weet te breken.


Bitcoin toont sterkte

Als we naar de grafiek kijken dan zien we dat er een ondersteuning begint te vormen boven de $10.500. Dit is zeer positief aangezien dit voorheen een sterk weerstandsgebied was. Deze sterke ondergrens stelt BTC in staat om even te consolideren en vervolgens opnieuw een gooi te doen om de $12.000 weerstand te doorbreken.

BTC 4h grafiek – Bron: Tradingview

Dat de volatiliteit wat afneemt rond het huidige prijsniveau is positief. Dit zag er namelijk niet naar uit toen de Bitcoin koers op 2 augustus in een paar minuten tijd met $1.500 daalde en 1 miljard dollar aan posities liquideerde. BTC heeft deze klap goed opgevangen en handelaren zijn niet in paniek geraakt. Dit is zeer bullish vertelt marktanalist Micah Erstling:

“Het grote percentage traditionele beleggers die op zoek zijn naar activa met een hogere rente, heeft geleid tot een grotere verschuiving naar crypto. Als gevolg hiervan bereikte de openstaande rente in futures die op de grote beurzen zijn genoteerd op 1 augustus een nieuw levenshoogtepunt van $5,6 miljard, waarmee het vorige record van $5,36 miljard in februari werd overtroffen.

“Gezien het toegenomen bullish sentiment lagen de financieringspercentages voorafgaand aan de crash op onhoudbare niveaus, aangezien de financieringsratio voor Bitcoin rond 0,0721% schommelde. Bovendien was de onbalans voor ETH zelfs nog erger, aangezien het financieringspercentage 0,21% bedroeg. Na de uitverkoop zijn de financieringspercentages echter gestabiliseerd. Het sentiment is uitermate bullish en dat is terug te zien in de percentages.”

Al met al zien zowel de fundamentele als technische factoren er dus nog steeds zeer positief uit voor de Bitcoin en andere grote altcoins. Een doorbraak van de $12.000 weerstand zou ervoor kunnen zorgen dat we opnieuw een week met enorme winsten tegemoet gaan.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?