Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Bitcoin-miners bang dat verbod in New York verkeerd uitpakt

Eerder werd bekend dat er in de Amerikaanse staat New York een wetsvoorstel geïntroduceerd is waarin de Proof-of-Work-miningsector voor een periode van 2 jaar verboden wordt in de staat.

Crypto onvriendelijke staat

Zo zijn enkele Bitcoin (BTC) van mening dat het verbod in de praktijk weinig zal uitmaken maar wel kan leiden tot een uittocht van miningbedrijven uit de staat. Het zou tevens weinig doen om de beoogde doelen van het moratorium aan te pakken.

De Amerikaanse staat wordt door het nieuwe wetsvoorstel gezien als een crypto-onvriendelijke plek. De CEO van GEM Mining, John Warren, zei het volgende over het mogelijke verbod:

Crypto-Miners zullen niet overwegen om daarheen te gaan nadat het verbod onderdeel van de discussie werd.

Mogelijk verbod voor 2 jaar

Onlangs werd bekend dat door milieuduurzaamheid de regering van de staat New York besloten heeft om Proof-of-Work-Mining voor een periode van 2 jaar te verbieden. Nieuwe bedrijven krijgen dan geen licentie meer om deze taken mogen uit te voeren. Ook zullen de licenties van bedrijven die verlopen in deze periode niet verlengt worden.

Volgens de CEO van GEM Mining zal, mocht dit wetsvoorstel daadwerkelijk goedgekeurd worden, niet alleen hun beoogde doel missen, maar het zal ook nieuwe miners die volledig op hernieuwbare bronnen opereren ontmoedigen om in de staat zaken te doen.

GEM Mining is een Bitcoin-mining-operatie dat in Zuid-Californië gevestigd is. Vanaf mei dit jaar vertegenwoordigt de operatie circa 1,92 Exahash per seconde, ofwel EH/s, van het Bitcoin-netwerk. Ongeveer 97% van hun energie wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen.

Alhoewel nog moet blijken dat het verbod er daadwerkelijk komt, verliest New York al concurrentie met andere Amerikaanse staten, zoals Kentucky en Georgia. Georgia is in Amerika de staat die de grootste hashkracht vertegenwoordigt. De staat produceert naar verluidt ruim 35% van zijn stroombehoefte uit hernieuwbare en nucleaire bronnen. Het is niet bekend of deze trend zich ook in de toekomst blijft voortzetten.

Regulatie nieuws

Taiwan gaat digitale valuta uitrollen voor openbaar publiek na aantal tests Taiwan gaat digitale valuta uitrollen voor openbaar publiek na aantal tests
Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie
Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten