Cryptocurrency

Cryptocurrency

Bitcoin-miners houden munten weer vast; wat betekent dit?

Uit nieuwe data van de Bitcoin (BTC)-blockchain blijkt dat steeds meer miners hun munten weer vasthouden. De laatste keer dat dit gebeurde was in rondom december 2020. Mogelijk verwachten de miners een Bitcoin-rally.


Saldo BTC-miners enorm toegenomen

Het cryptocurrency-analysebedrijf Glassnode heeft dit in kaart gebracht. Een factor dat zij meten is het aanbod van BTC op adressen van miners. Uit nieuwe data hiervan blijkt dat miners op dit moment steeds meer Bitcoin vasthouden. Dit blijkt ook in het saldo van de BTC-miners, die in de afgelopen 2 weken gestegen is met maar liefst 4.435 BTC, tot circa 1,806 miljoen in totaal.

Dit is opmerkelijk, want normaliter liquideren BTC-miners een aanzienlijk deel van hun BTC om hiermee de kosten te dekken. Doordat ze hun BTC nu vasthouden, verwachten ze mogelijk een aanzienlijke prijsstijging van de top cryptocurrency.

Bron: Glassnode

Bestedingspatroon miners geeft inzicht in markt

Alhoewel miners uiteraard niet het volledige netwerkvolume vertegenwoordigen, wordt deze accumulatie door de miners wel als positief beschouwt. Glassnode verteld hierover het volgende:

“Het bestedingspatroon van (Bitcoin)-miners geeft inzicht in het sentiment van enkele van de grootste bulls op de Bitcoin-markt.”

Glassnode

BTC-whales en andere grote investeerders houden hun munten naar verluidt op dit moment ook vast. Dit blijkt uit het aantal whale-adressen met ten minste 1.000 Bitcoin. Naar verluidt is het aantal BTC op deze adressen sinds 31 maart van dit jaar gestabiliseerd boven de 2.000.

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor circa $58.500 per stuk. Toch lijkt een uitbraak aanstaande te zijn. De nieuwe data lijkt te suggereren dat verwacht wordt dat deze uitbraak positief zal gaan zijn. Het is echter nog afwachten of dit daadwerkelijk het geval zal gaan zijn en is hiermee zeker geen handelsadvies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten