Newsbit

Bitcoin (BTC) Mining

Bitcoin miners verdienen elk uur $1 miljoen

Bitcoin (BTC) Mining

Het zijn niet alleen Bitcoin investeerders die dit jaar hebben geprofiteerd van de bull-run. Ook Bitcoin miners rollen in het geld. Ze verdienen elk uur $1 miljoen, volgens gegevens van Glassnode. Dat is een omzetstijging van 185% sinds de halving van de Bitcoin.


Miners profiteren van de bull-run

Glassnode wees erop dat de geweldige verdiensten des te indrukwekkender zijn gezien het feit dat blokbeloningen in juli 2019 twee keer zo hoog waren als vandaag. Bitcoin miners verdienen vergoedingen voor het verwerken van transacties. Ze doen dit door complexe computationele puzzels op de blockchain op te lossen. De krachtigste computers verslaan de rest, wat betekent dat miners steeds krachtiger moeten worden om te concurreren. Miners verdienen meer geld als er meer activiteit is op de Bitcoin-blockchain. Mensen kopen veel Bitcoin vanwege de bull-run van dit jaar.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waarom verdienen miners op dit moment zo veel?

Miners verdienen momenteel zoveel geld omdat er meer vraag is naar het verwerken van transacties. Ze verdienen BTC tokens voor elk blok dat ze verifiëren, evenals alle transactiekosten die in elk blok zijn inbegrepen.

Ze verdienen bovendien nog meer als de vraag groter is dan het aanbod. Het netwerk verhoogt de vergoedingen in tijden van congestie, wat betekent dat Bitcoin miners die krachtig genoeg zijn om vergoedingen te verdienen, winst maken. Volgens BitInfoCharts.com bedragen de gemiddelde kosten voor het verwerken van een transactie $5,55.

Gemiddelde transactiekosten – Bron: BitInfoCharts.com

Glassnode schat de totale omzet van Bitcoin miners tot nu toe op $13,8 miljard. Ook de aandelen van mining bedrijven zijn flink gestegen. Zo stegen de aandelen van Bitcoin mining-bedrijf HIVE Blockchain Technologies onlangs nog met 27%. Ook de aandelen van Riot Blockchain stegen met 22%.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top