Bitcoin Nieuws, Nieuws

Bitcoin nadert een belangrijk keerpunt, wat nu?

Het weekend is voorbij en het is tijd om ons voor te bereiden op een nieuwe week vol met kansen in de cryptomarkt. Laten we daarom beginnen met het kijken naar Bitcoin, dat is tenslotte de marktleider. Wat is er gebeurd, en wat kunnen we gaan verwachten?


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Wat is er nu precies gebeurd?

Ongeveer een maand geleden heeft Bitcoin de op dat moment belangrijke resistance gebroken die rond de $4120 lag. Het breken van die resistance was eigenlijk de katalysator van de rally die we nu hebben gehad naar de $5900.

Voordat de $5900 werd aangetikt, hadden we nog wel te maken gehad met een resistance zone die rond de $4900 lag. Deze zone werd al snel doorbroken door het flinke volume (A op de grafiek) en de buying power die Bitcoin had.

 

Wat kunnen we nu gaan verwachten?

Om die vraag te kunnen beantwoorden gaan we eerst kijken naar onze resistance zones. De eerstvolgende resistance is de $6000. Dit is tevens ook gelijk de major resistance die het keerpunt van Bitcoin kan gaan betekenen.

Als we boven de $6000 komen en daar sluiten, zouden we kunnen zeggen dat Bitcoin officieel in een uptrend is gekomen. Maar de kans dat hij nu al daadwerkelijk de $6000 breekt lijkt klein.

Volgens crypto analist Thijs S, is de kans groot dat Bitcoin een correctie gaat maken. Hij ziet namelijk op de daily een “bearish divergence” in de maak. Dat houdt in dat de indicator LOWER highs maakt (paarse lijn met rode streep), terwijl de prijs HIGHER highs maakt (candlesticks met rode streep). Hierdoor kan er een  reversal ontstaan die de prijs omlaag zou brengen.

 
L: Prijs maakt Higher Highs – R: Indicator maakt Lower Highs

Ook is het zo dat we nu bij zo’n belangrijke resistance zijn aangekomen dat het logisch is om een pullback te verwachten. Deze pullback zal naar alle waarschijnlijkheid richting de $4900 gaan om daar support te vinden. Vervolgens kan BTC dan eventueel weer de $6000 gaan testen. Echter, het  kan ook zo zijn dat we nog verder down gaan en support zoeken op de $4446 of de $4120.

 

Wat nu?

Al met al is het dus even afwachten wat Bitcoin gaat doen. Het is volgens Thijs verstandig dit scenario in je achterhoofd te houden. Even afwachten is een goed advies. Ook is het verstandig wat voorzichtiger te traden met altcoins. Een move van Bitcoin rond deze levels heeft namelijk vaak een negatief effect op de prijs van de altcoins. Ben jij benieuwd waar Bitcoin heen gaat, of wil je advies over de markt? Join ons Telegram kanaal: @newsbit_crypto.

 

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden