NFT Marketplace
Bitcoin, NFT

Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij

In januari 2023 werd het Bitcoin Ordinals protocol gelanceerd, waarmee het mogelijk werd om non-fungible tokens (NFTs) op de blockchain weg te schrijven. NFTs op Bitcoin waren wisselend populair, maar zijn door extreme koersstijgingen van de digitale munt weer helemaal terug.

Over de afgelopen week zijn de verkopen zelfs voorbij die van Ethereum geschoten.

NFTs op Bitcoin: populairder dan ooit?

De opleving van NFTs op Bitcoin wordt vooral geleid door de NodeMonkes collectie. Over de afgelopen week schoten de verkopen van Bitcoin NFTs met 80 procent omhoog naar 168,5 miljoen dollar.

Drie van de vijf best verkopende collecties van de week zijn gebaseerd op Bitcoin Ordinals. Ethereum trok slechts 162 miljoen dollar aan verkopen, zo blijkt uit de data van CryptoSlam.

Wie had dat gedacht, dat Bitcoin een serieuze kanshebber zou zijn om Ethereum te verslaan op het gebied van NFTs. Dat is in 2021 toch een serieuze reden geweest waarom de Ethereum koers juist een sprong omhoog maakte.

Uncategorized Ordinals staan bovenaan in de top vijf van dit moment. Dat zijn echter NFTs die geen onderdeel uitmaken van een specifieke collectie. Van dat soort werden er op Bitcoin dus voor 43 miljoen dollar verkocht afgelopen week.

Op de tweede plek vinden we NodeMonkes terug met 41 miljoen dollar aan verkopen.

Wat is de NodeMonkes collectie op Bitcoin?

NodeMonkes is een collectie van 10.000 unieke plaatjes die in december 2023 werd gelanceerd op de blockchain van Bitcoin. Het team achter NodeMonkes claimt dat zij de eerste collectie van 10.000 kaarten waren op de blockchain van Bitcoin.

Dit komt omdat zij in februari 2023 al hun collectie op de blockchain publiceerden. Ze bestonden dus al wat langer, maar lanceerden pas in december 2023.

Ondertussen schijnt NodeMonkes erin geslaagd te zijn om een market cap van 500 miljoen dollar te bereiken. Daarmee moet het alleen nog maar de Bored Ape Yacht Club en de CryptoPunks voor zich dulden.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de collectie plotseling zoveel aandacht krijgt. Vergeet ook niet dat het makkelijk is om de koersen van dit soort dingen te manipuleren. Je kunt immers de NFTs van jezelf kopen zonder dat iemand het door heeft.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging