Bitcoin Nieuws

Bitcoin On-Balance-Volume maakt dubbele bodem, extreem bullish voor de koers

De Bitcoin koers laat al een aantal dagen zijn spierballen zien en doet er momenteel alles aan om boven de 21.000 dollar uit te breken. De liquiditeit is in het weekend meestal laag, waardoor een kleine hoeveelheid kapitaal de potentie heeft om de koers flink in beweging te brengen. Het is nu wachten op grote koop- en verkooporders om te zien wat de koers gaat doen.

Sentiment weer positief

Met het stijgen van de koers vanaf de 19.000 dollar waar Bitcoin lang is blijven plakken, is ook het sentiment weer omgeslagen. Veel mensen hopen dat we nu eindelijk de ellende achter de rug hebben en spreken alweer over nieuwe all-time highs. De grote vraag is natuurlijk of deze rally de potentie heeft om stand te houden.

Normaal gesproken heeft Bitcoin een hoge mate van correlatie met techaandelen, maar die correlatie was de laatste dagen even zoek. Terwijl grote techspelers als Amazon, Netflix en Meta onderuitgingen vanwege slechte cijfers, bleef Bitcoin boven de weerstand van 20.500 dollar.

Nu de traditionele financiële markten in het weekend gesloten zijn, heeft Bitcoin de kans om dat groene festijn door te zetten. Als we de analyse van IncomeSharks mogen geloven, dan wijst de On-Balance-Volume (OBV) indicator op een bodem. Dit is een indicator die we gebruiken om het momentum in de markt te meten. 

Rest van de markt viert ook feest

Naast de positieve koersactie voor Bitcoin, zijn het vooral twee altcoins die momenteel de show stelen. Dogecoin gaat als een raket nadat Elon Musk op vrijdag zijn entree in het Twitter-hoofdkwartier maakt. Het is duidelijk dat de Dogecoin-gemeenschap hoge verwachtingen heeft van Elon Musk als het aankomt op plannen met hun favoriete munt.

Uiteindelijk moeten we nog maar zien hoeveel daar van terechtkomt. Musk staat immers bekend als een Dogecoin-aanhanger, maar investeert tot nu toe vooral in Bitcoin. In die zin ligt het in de lijn der verwachting dat ook Bitcoin een belangrijke rol zal spelen, mocht Musk iets met crypto van plan zijn.

Naast Dogecoin is ook Ethereum aan het vlammen deze week. De digitale munt lijkt eindelijk te profiteren van de supply-schok die de Merge veroorzaakt. Sinds de Merge is het inflatieschema van Ethereum namelijk teruggevallen van ruim 3 procent naar 0,009 procent op jaarbasis. Een gigantische verbetering, die nu terug lijkt te komen in de koers.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten