Dogecoin koers
Dogecoin

Dit is waarom de Dogecoin koers met 72 procent is gestegen

De Dogecoin koers is met meer dan 72 procent gestegen in de afgelopen week. Dat deze enorme prijsstijging plaatsvond in dezelfde week dat Elon Musk het social media platform Twitter heeft gekocht is natuurlijk geen toeval. Musk heeft in het verleden namelijk al meerdere keren laten weten groot fan te zijn van de memecoin. De Twitter-aankoop van de miljardair zou er, volgens analisten, dan ook voor kunnen zorgen dat Dogecoin geïmplementeerd zal worden op het platform. Als dat inderdaad waar is zou dit voor een enorme prijsstijging kunnen zorgen.

Musk’s aankoop van Twitter zorgt voor enorme Dogecoin rally

Musk is al een lange tijd fan van DOGE. In 2021 schreef Musk al op Twitter dat de Dogecoin de crypto van het volk is. Ook heeft hij de cryptomunt toegevoegd als betaalmethode voor merchandise in zijn winkels. Het is dus niet zo ver gezocht om te denken dat hij ditzelfde zal gaan doen met Twitter.

Precies dit is dan ook de reden dat de Dogecoin koers zo hard is gestegen deze week. Dat Elon Musk nu officieel eigenaar is van het social media platform heeft een enorme koersstijging veroorzaakt die nog lang niet op lijkt te houden.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Dogecoin rond de 0.1023. Dat is 25 procent hoger dan een dag geleden en zelfs 72 procent hoger dan een week geleden. Dit duidt dus wel aan hoe blij DOGE investeerders zijn met de Twitter aankoop van Elon Musk.

DOGE prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Binance gaat Twitter helpen

Hoewel de implementatie van Dogecoin op Twitter speculatie blijft lijken ook andere crypto partijen blij te zijn met de aankoop van Musk. Crypto beurs Binance, die trouwens ook 500 miljoen dollar bijdroeg aan de overname, heeft zelfs laten weten het social media platform te gaan helpen met het oplossen van één van de grootste problemen van Twitter. Reuters meldde dat de beurs Musk zal helpen bots te bestrijden met blockchain-technologie.

Al met al lijkt de overname van Musk een nieuw tijdperk in te gaan luiden voor de cryptowereld. Hoeveel invloed dit daadwerkelijk gaat hebben op de crypto koersen is nog speculeren, maar spannend is het zeker.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?