Dogecoin, twitter
Dogecoin

Dogecoin koers stijgt met 17% nu Musk bijna eigenaar is van Twitter

De Dogecoin koers is in de afgelopen twee dagen met meer dan 30 pocent gestegen, nu Elon Musk bijna de eigenaar is van Twitter.

Ook vandaag zet DOGE dus weer zijn bullish prijsactie voort. De grootste memecoin ter wereld bereikte zelfs een lokaal hoogtepunt van $0,081022. Sindsdien is de prijs van de munt iets gedaald, waardoor het nu verhandeld rond de $0,0770. Ondanks dat is de Dogecoin koers in de afgelopen 24 uur nog altijd met 17 procent gestegen. De handelsvolumes stegen in dezelfde periode ook met 196%.

DOGE 27-10
DOGE prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Als we iets verder uitzoomen zien we dat de Dogecoin koers in de afgelopen week meer dan 30 procent is gestegen. Daarmee is het de best presterende grote cryptomunt van de afgelopen week.

Dogecoin is op dit moment de 10de grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van 10,3 miljard dollar. De memecoin is nu ‘slechts’ een miljard dollar verwijderd van het overtreffen van Solana.

Elon Musk’s Twitter overname

De belangrijkste reden achter de grote koersstijging van de Dogecoin zijn waarschijnlijk de recente aankondigingen van Elon Musk dat de Twitter-overname bijna afgerond is.

De rijkste man ter wereld is een groot voorstander van Dogecoin en volgens veel investeerders bestaat de kans dan ook dat hij de munt zal integreren op Twitter. Dat zou enorm bullish nieuws zijn voor DOGE.

Naast dit feit laten andere statistieken ook een positieve groei zien voor Dogecoin. Adressen die langer dan een jaar aan Dogecoin zijn vastgehouden, hebben volgens gegevens van IntoTheBlock een nieuw record van 2,81 miljoen bereikt. Het aantal korte termijn handelaren is juist gedaald naar een niveau die we sinds mei 2020 niet meer hebben gezien. Dit is vaak een positief teken.

Al met al ziet de toekomst er dus goed uit voor de grootste memecoin ter wereld.

Dogecoin nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 1000 euro aan Dogecoin had gekocht
Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?