Bitcoin

Bitcoin, ondanks strenge regelgeving, weer boven $40K

Bitcoin heeft gisteren weer de belangrijke prijsdrempel van $40.000 overschreden. Zelfs nu regelgevers hun focus weer op de crypto-industrie hebben gelegd.


Toegenomen aandacht regelgevende instanties

Het was een volatiele week voor de grootste cryptocurrency ter wereld. Nadat BTC twee dagen geleden de psychologische grens had doorbroken, en weer was teruggezakt, heeft Bitcoin deze drempel slechts twee dagen later opnieuw doorbroken.

Dat Bitcoin juist nu deze prijsstijging meemaakt is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Dit omdat regelgevende instanties de laatste tijd hard optreden tegen crypto miners en exchanges. Zo heeft Binance zijn platform zelfs al op verschillende punten aangepast onder druk van wereldwijde regelgevers. Eén van de laatste veranderingen die Binance heeft aangebracht, is het verlagen van de hefbomen van 125x naar 20x. Ook crypto exchange FTX heeft zijn hefbomen verminderd.

Al deze acties lijken een directe reactie te zijn op regelgevers over de hele wereld die de crypto-industrie willen aanpakken. Dat regelgevers de cryptowereld aan willen pakken is woensdag duidelijk geworden. Toen was er namelijk een hoorzitting van de Senaatcommissie voor banken. Hierin waarschuwde de Amerikaanse senator Elizabeth Warren dat “naarmate de cryptomarkt groeit, ook de risico’s voor de financiële stabiliteit en de economie toenemen.”


Bitcoin toont veerkracht

Er waren bepaalde krachten die Bitcoin deze week hebben geholpen om $40.000 te bereiken. Met name de ‘short squeeze’.

Deze financiële term werd bekend tijdens de gekte door Gamestop eerder dit jaar. Nadat een grote groep Redditors een enorme hoeveelheid shortposities op GameStop-aandelen had ontdekt, werkten ze samen om alle aandelen op te kopen.

Aan de ene kant stonden grote hedgefondsen die ‘short’ waren, of geld wilden verdienen als de aandelen zouden dalen. Aan de andere kant stond een groep van internetinvesteerders die ‘long’ waren. Zij verwachtten een stijging. Naarmate de kooporders zich opstapelden, begonnen de shortposities geld te verliezen. Beleggers in deze posities moesten aandelen kopen om eventuele leningen terug te betalen die ze hadden genomen om zich bij deze positie aan te sluiten.

Dit zorgde voor een extreem bullish evenement en dit kan ook gebeuren in de cryptomarkten.

Ex-bankier en analist Alex Krüger vertelde dat de beweging van Bitcoin op maandag ook een kleine short squeeze was te zien. Het valt echter nog te bezien hoe lang Bitcoin dit niveau kan vasthouden. Voor nu geldt het niveau van $41.000 als weerstand. Als dit niveau doorbroken wordt zou de Bitcoin koers een stuk verder kunnen stijgen.

Bitcoin nieuws

Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?