Dogecoin, Doge
Dogecoin

Bitcoin onder de 28.000 dollar, Dogecoin blijft hot

Het is Bitcoin niet gelukt om de eerste dinsdag van april te beginnen boven de koers van 28.000 dollar. Op maandag waren de bulls en de bears weer stevig met elkaar in gevecht om deze lastige grens. Vooralsnog zijn de bears aan de winnende hand. Dogecoin daarentegen blijft hot na de bijzondere actie van Twitter.

Wat is er aan de hand?

Twitter besloot gisteren plotseling om zijn logo te vervangen door dat van Dogecoin op de website. Iedereen weet dat Elon Musk een groot liefhebber van Dogecoin is en wel van een grapje houdt. De kans is meer dan aanwezig dat we er niet zoveel achter moeten zoeken, maar het blijft een vreemde actie.

Wil Elon Musk hiermee hinten dat er iets met Dogecoin gaat gebeuren bij Twitter of is het slechts een knipoog naar de gemeenschap? Het antwoord op die vraag zal de komende dagen komen.

Wat we wel weten is dat Dogecoin in totaal al op een plus van 26,88 procent staat voor de afgelopen 24 uur. Met die stijging staat de favoriete munt van Musk op een koers van 0,09946 dollar en een market cap van 13,80 miljard dollar.

‘Positieve situatie voor Bitcoin’

Als je het aan Glen Goodman vraagt, dan is het huidige klimaat bullish voor Bitcoin. “De huidige situatie voor Bitcoin is behoorlijk positief, dat is de realiteit op de grond. De injectie van nieuw geld in de economie door een paniekerige Federal Reserve om de bankencrisis aan te pakken was een boost voor de liquiditeit voor bepaalde aandelen en crypto’s”, aldus Goodman tegenover CoinDesk.

“Mensen zijn nu weer moedig genoeg om opnieuw in te stappen in grote, winstgevende bedrijven als Microsoft, Apple en in de cryptomarkt gaan ze voor de meer veilige cryptocurrency’s als Bitcoin en Ethereum“, zo gaat Goodman verder.

Bitcoin staat momenteel net onder de 28.000 dollar met een koers van 27.913 dollar en Ethereum moet het doen met een koers van 1.810 dollar. Voor de afgelopen week staat Bitcoin op een plus van 3,04 procent en Ethereum doet het met 4,55 procent iets beter.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen