crypto crash, prijs crash
Bitcoin

Bitcoin onder druk: technische indicator wijst op koersval onder $50.000

Eerder deze maand tikte de Bitcoin (BTC) koers nog het niveau van $70.000 aan. Maar sindsdien corrigeerde de koers flink en momenteel detecteren analisten zelfs een zeer pessimistisch koerspatroon. Er is namelijk sprake van een ‘dubbele top’. Volgens analisten zou Bitcoin hierdoor kunnen dalen tot $50.000 en zelfs nog lager.

Negatief vooruitzicht voor Bitcoin

Het is al met al een volatiele maand voor Bitcoin. Zoals eerder vermeld, bereikte de koers aan het begin van de maand bijna historisch hoge prijzen. Inmiddels is de koers echter onder de $63.000 gedoken. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door verkopende miners en macro-economische onzekerheid.

Opmerkelijk genoeg presteren de aandelenmarkten veel beter. Na een geweldig eerste kwartaal lijkt de cryptomarkt momenteel wat uitgeput. Winstnemingen rond historisch hoge koersen spelen hierbij ook een rol.

Op korte termijn ziet het er niet rooskleurig uit voor Bitcoin. Het lukte de koers niet om eerder deze maand opnieuw het recordniveau te bereiken. Rond de $70.000 werd de koers afgewezen, en momenteel is er sprake van een dubbele top, een negatief koerspatroon. Markus Thielen, oprichter van 10x Research, zegt hierover:

“Technisch gezien volgt Bitcoin een dubbele top formatie waarbij het steunniveau wordt getest. Dit patroon zou ons basisscenario moeten zijn, tenzij het ongeldig wordt verklaard. Dit patroon kan gemakkelijk een daling tot $50.000 – zo niet $45.000 – veroorzaken.”

Reden tot optimisme?

Thielen verwacht dat later dit jaar, mede door de verwachte positieve invloeden van de Amerikaanse verkiezingen en de Consumentenprijsindex (CPI), de Bitcoin koers weer kan stijgen. In de tussentijd zou de koers echter flink kunnen dalen.

Misschien krijgen we later deze week al wat verlichting. Verschillende hooggeplaatste figuren van de Amerikaanse Federal Reserve zullen hun visie delen. Daarnaast worden op vrijdag de nieuwe inflatiecijfers bekendgemaakt, waarbij een kleine stijging van 0,1 procent wordt verwacht.

Dit zou goed nieuws kunnen zijn, aangezien het de kleinste maandelijkse inflatiestijging sinds maart 2021 zou zijn. Wellicht is dit een reden voor de Fed om in september de langverwachte renteverlagingen door te voeren. Dit zou gunstig zijn voor risicovolle activa zoals crypto.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten