Bitcoin

Bitcoin presteert beter dan Aandelen in eerste kwartaal 2020

Bitcoin heeft de slechtste maand sinds 2 jaar tijd achter de rug, maar toch slaagde de grootste cryptomunt erin om in het eerste kwartaal van 2020 beter te presteren dan de Amerikaanse aandelenmarkt.


Bitcoin vs aandelenmarkt

De corona pandemie heeft alle financiële markten lamgeslagen. Bedrijven moeten verplicht hun deuren sluiten en een groot deel van de wereldbevolking zit in huis gekluisterd.

De hardste klappen vielen in maart. Dit was één van de slechtste maanden ooit voor traditionele aandelen, maar ook voor Bitcoin. Echter, tot op heden daalde de cryptomunt minder dan de Dow Jones en de S&P 500. Desalniettemin vertoonde Bitcoin enige correlatie met de twee beurzen toen de crash plaatsvond. Dit riep direct de vraag op of Bitcoin wel een betrouwbare veilige haven is.

In de eerste drie maanden daalde Bitcoin met ongeveer 10%, van $ 7.200 naar $ 6.350. Ondertussen daalde de Dow Jones in het slechtste kwartaal ooit met meer dan 23%. De S&P 500 daalde met 20%.

12 maart was een nachtmerrie, aangezien de cryptomarkt meer dan $90 miljard van zijn totale waarde verloor, terwijl Bitcoin bijna 50% crashte. De grootste cryptomunt is er echter in geslaagd om sindsdien een groot deel van zijn verliezen terug te winnen en heeft zich losgemaakt van traditionele markten.

Bitcoin – Rood | S&P500 – Blauw

Traditionele aandelen kunnen verder zakken

Wat misschien nog wel zorgwekkender is, is dat de aandelenmarkt waarschijnlijk niet zijn dieptepunt heeft bereikt, ondanks de recente winst als gevolg van geldinjecties. De crisis begint pas, nu de Amerikaanse president Donald Trump eindelijk toegeeft dat het land klaar moet zijn voor ‘zeer pijnlijke twee weken’. Trump zei dat de VS mogelijk tot 240.000 doden kan gaan zien, zelfs als burgers de sociale afstandsmaatregelen volgen.

JPMorgan Asset Management waarschuwde investeerders dat ze geen haast moesten maken om weer aandelen te kopen omdat het ergste punt nog moet komen. Strateeg Hugh Gimber zei in een notitie:

“Ik heb nog geen vertrouwen om posities in te nemen in risicovolle activa. Als u dit wel doet zal je uitermate kwetsbaar zijn voor een verslechtering van het nieuws op medisch gebied. De beleidsmaatregelen hebben geholpen, maar ze zijn niet op zichzelf genoeg om een definitieve bodem in deze markt te bereiken.”

Wat Bitcoin betreft, hebben crypto-analisten geen consensus bereikt over de vooruitzichten op korte termijn. Toch zijn de meeste beleggers ervan overtuigd dat de cryptocurrency sterker zal worden, vooral na de Bitcoin halving die in mei plaatsvindt.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?