Bitcoin

Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla

De Bitcoin koers is er voor het eerst sinds 2019 in geslaagd om over een periode van vijf jaar beter te presteren dan Tesla. Daar komt nog eens bij dat Tesla 1,27 miljard dollar aan kapitaal is “verloren” door een groot deel van zijn Bitcoin te vroeg te verkopen in 2022. Zal dit Elon Musk aan het denken zetten over de toekomst van Bitcoin binnen Tesla?

Tesla versus Bitcoin. Bron: Cointelegraph/Tradingview

Bitcoin domineert Tesla?

Het is misschien niet helemaal eerlijk om juist nu deze grafieken erbij te pakken, want Tesla zit sinds een paar maanden in een vrije val. Om verschillende redenen staat het aandeel van het bedrijf van Elon Musk zwaar onder druk, terwijl Bitcoin juist fantastisch presteerde.

Terwijl Bitcoin over de afgelopen 12 maanden met 139 procent wist te stijgen, staat er voor Tesla een daling van 11 procent op de borden.

Een daling van 11 procent klinkt niet zo dramatisch, maar dat is het wel als je de prestaties vergelijkt met de rest van de beurs. Apple, Microsoft en alle andere techreuzen deden het over die periode een stuk beter, om dus nog maar te zwijgen over Bitcoin.

Wat zou er aan de hand zijn met Tesla? Het lijkt erop dat Elon Musk weer eens volledig zijn eigen pad kiest en zich niet laat afleiden door de rest van de markt.

Wat is er aan de hand met Tesla?

Elon Musk staat bekend als een ondernemer die lak heeft aan de aandelenkoersen van zijn bedrijven. Hij maakt keuzes op basis van zijn gevoel en intuïtie, maar laat zich niet drijven door de geldende normen en waarden binnen de traditionele financiële markt.

Om die reden zijn er al jaren en jaren mensen die zijn bedrijven shorten. Tot op heden eindigde dat desastreus en slaagde Musk erin om Tesla steeds verder omhoog te pushen.

Nu staat hij weer voor een probleem. De omzetten lopen terug en de prijzen van elektrische voertuigen dalen snel, maar dat lijkt hem opnieuw weinig te deren. Musk gelooft namelijk heilig in de zogenaamde zelfrijdende robot-taxi’s en kiest ervoor om als het ware “all-in” te gaan op die ontwikkeling.

Tot nu toe heeft dat dus geresulteerd in enorme verliezen (gemeten in Bitcoin en de Amerikaanse dollar), maar als we door de jaren heen iets geleerd hebben is het wel dat je Musk nooit moet onderschatten.

Al is hij natuurlijk ook geen heilige. Het zou kunnen dat het een keer echt misgaat met één van zijn bedrijven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten