Bitcoin

Bitcoin Prijs bereikt $9.6k terwijl CME contracten aflopen

De sterke stijging van Bitcoin naar $9.600 vergroot de kans dat BTC de $10.000 grens terug gaat winnen. Echter is het verstrijken van de CME contracten een belangrijk evenement om in de gaten te houden.


Bitcoin kan nieuwe gooi doen naar $10.000

De Bitcoin prijs kruipt vandaag dichter naar de $10.000 grens. De munt is vandaag met 4 procent gestegen en ligt rond de $9.500. Na het doorbreken van het falling wedge-patroon, schoot de Bitcoin koers door de $9.400 weerstand.

De rally van vandaag brengt de Bitcoin prijs terug naar de $9.600 – $9.800 zone waar het werd verhandeld tussen 13 mei – 20 mei. Het bereiken van deze zone verhoogt dan ook de kans om een nieuwe gooi te doen om de psychologische $10.000 grens te doorbreken.

Interessant is dat er een groot aantal BTC futures contracten aflopen morgen. De vraag is hoe deze aflopende contracten invloed gaan hebben op de Bitcoin koers.

Skew tweette: “23k Bitcoin futures en 10k Bitcoin-opties lopen spoedig af. Ongeveer 50% van de open interest voor elk product.”


Komt er na de stijging vandaag een grote daling?

Zoals gerapporteerd door Arcane Research, heeft de Bitcoin prijs de neiging om een verhoogde volatiliteit te ervaren rond de vervaldata van CME BTC-futures. Arcane Research ontdekte zelfs dat de prijs 75% van de keren daalde voordat de futures afliepen.

Dit betekent dat handelaren de Bitcoin koers in de aanloop naar en na het verstrijken nauwlettend zullen volgen. Daarnaast is het interessant om te zien wat voor posities beleggers innemen. Des te groter de termijn des te positiever dit is.

Of de prijzen dit keer gaan stijgen of dalen weten we niet. Wel kunnen we een verhoogde volatiliteit verwachten als $328 miljoen aan BTC derivaten vervallen.


Wat is de toekomst voor Bitcoin?

Even leek het korte termijn bearish te zijn maar dit lijkt langzaam om te draaien. We zien dat steeds meer grote beleggers geïnteresseerd zijn om Bitcoins te kopen en ook het sentiment onder particuliere beleggers wordt steeds positiever.

De Crypto Fear and Greed Index laat zien dat het sentiment van handelaren de afgelopen twee weken is verschoven van ‘angst’ naar ‘neutraal’.

Als we de dagelijkse grafiek bekijken dan zien we dat de Bitcoin prijs boven de lagere trendlijn van het voormalige stijgende kanaal is gestegen. De prijs ondervindt nog wel weerstand rond de $9.675.

Als handelaren erin slagen de prijs boven de pennant trendlijn te duwen en het niveau van $9.800- $9.900 te doorbreken, heeft BTC een goede kans om te stijgen tot $10.300. Hier ligt de dalende trendlijn op lange termijn van het hoogste punt ooit die bereikt werd in december 2017.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?