Bitcoin

Bitcoin koers stijgt tot $9400 – 10k komt dichter bij

De $10.000 grens komt steeds dichterbij voor Bitcoin. De grootste cryptomunt heeft haar koers de afgelopen dagen met $800 zien stijgen. Dat is positief maar wat misschien nog veel positiever is, is dat de munt zich niks aantrekt van belangrijke weerstandsniveau’s. Daarom kan de koers deze week misschien wel eindelijk de $10.000 grens doorbreken.

Bitcoin koers stijgt naar $9.400 – Bron: Tradingview

$9.500 is volgende target

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers dus rond de $9.400. Dit terwijl de prijs van 1 Bitcoin gisteren nog ‘slechts’ rond de $9.170 lag. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 3 procent is gestegen.

De prijs steeg vandaag al even tot een lokaal hoogtepunt van $9.460 voordat het een lichte ommekeer maakte. De prijsstijging van vandaag gaat gepaard met betere vooruitzichten van de traditionele aandelenmarkt.

Ondanks dat vandaag zeer positief is, moet Bitcoin nog heel wat overwinnen om de psychologische grens van $10.000 te doorbreken. Zoals we de afgelopen weken hebben gezien ligt er een sterke weerstand rond de $9.900. Daarom is het verstandig om naar wat kleinere targerts te kijken.

$9.500 is bijvoorbeeld een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Dit is het eerste weerstandsniveau die Bitcoin tegenkomt. Pas als deze doorbroken is kan de munt een gooi gaan doen om de $9.900 weerstand te doorbreken.


Fundament is sterker dan ooit

Naast dat de grafiek er vandaag weer een stuk positiever uitziet, is duidelijk te merken dat de fundamentele factoren sterker dan ooit zijn. Bitcoin is een munt die gemaakt is om een crisis en inflatie tegen te gaan. De munt is deflatoir en is daarom de perfecte investering voor grote institutionele beleggers en hedgefunds.

Eindelijk zien we dat deze grote partijen de stap durven te wagen richting de cryptowereld en dat is een positief teken. Zo beheert Grayscale nu al $3,4 miljard dollar aan crypto’s en dat aantal blijft met de dag groeien. Ook de miljardair Paul Tudor Jones vertelt een deel van zijn kapitaal te beleggen in Bitcoins om zich in te dekken tegen inflatie. Al met al is 2020 misschien wel het perfecte jaar voor Bitcoin om de financiële wereld te veranderen.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen