Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin prijs blijft stabiel nadat er voor $1 miljard aan opties zijn verlopen

Ondanks de commotie die veroorzaakt is door een enorme crypto-exchange hack en het verstrijken van bijna $1 miljard aan Bitcoin-opties blijft de prijs van de Bitcoin onaangetast.


Bitcoin houdt zich sterk

De prijs van de Bitcoin blijft stabiel. Ondanks het feit dat er vrijdag bijna $1 miljard aan BTC opties zijn verlopen. Bovendien heeft een hacker voor $150 miljoen aan crypto valuta’s gestolen van de KuCoin exchange.

Ondanks al deze commotie hield de prijs van de Bitcoin zich sterk. De prijs ligt stabiel rond de $10.750. De stabiliteit houdt dus stand te midden van handelsvolumes die hoger waren dan gebruikelijk. Donderdag verdubbelden de handelsvolumes voor de Bitcoin van $24 miljard naar $52 miljard. De handelsvolumes zijn sindsdien relatief stabiel gebleven.

Bitcoin prijs blijft stabiel – Bron: CoinMarketCap

Aflopen Bitcoin opties

Waarom werd er grote volatiliteit verwacht? Dit ligt aan twee factoren: De eerste is het vervallen van bijna $1 miljard aan Bitcoin opties.

Bitcoin opties zijn als futures contracten. Mensen sluiten contracten af om op een bepaald moment in de toekomst de Bitcoin tegen een bepaalde prijs te kopen. Idealiter is de Bitcoin in prijs gestegen, wat betekent dat degenen die de contracten ondertekenen, de Bitcoin kan kopen tegen een prijs onder de marktwaarde.

Futures contracten verplichten de ondertekenaar om de Bitcoin te kopen bij het verstrijken, terwijl Bitcoin optiecontracten hen alleen de optie geven. Zij hebben dus niet de verplichting om ze ook daadwerkelijk te kopen.

Dit had een belangrijk punt van volatiliteit kunnen opleveren. Met name wanneer iedereen al die extra Bitcoin op de markt zouden hebben gedumpt. Dat had prijsschommelingen kunnen veroorzaken. Maar helaas is dit niet gebeurd.


Hack van meer dan $150 miljoen

De tweede gebeurtenis die de crypto valuta markt met volatiliteit bedreigde, was de KuCoin-hack , waarbij hackers voor ten minste $150 miljoen aan op Ethereum gebaseerde crypto valuta’s en een niet nader genoemd aantal crypto valuta’s op andere blockchains, waaronder Bitcoin hebben gestolen.

Hackers hadden deze crypto valuta’s op de markt kunnen dumpen en ze in de resulterende chaos kunnen laten crashen. Echter heeft dit geen invloed gehad op de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?