Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs daalt na uitspraken Federal Reserve

De prijs van de Bitcoin is scherp gedaald nadat Jerome Powell zei dat de Federal Reserve het huidige monetaire beleid zal handhaven, maar de obligatierendementen in de gaten zal houden.


De economie zal gaan herstellen

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, gaf gisteren aan dat de Amerikaanse bank zich vast zal blijven houden aan haar huidige monetaire beleid, ondanks de tekenen dat het voor mensen en bedrijven duurder wordt om geld te lenen. Sinds dit nieuws zijn de wereldwijde aandelenmarkten gedaald en ook de Bitcoin koers viel naar beneden. De rente op staatsobligaties is juist gestegen.

De uitspraken van de Fed komen nu de de lente bijna van start is gegaan. Mensen verwachten dat de economie zal verbeteren naarmate de uitrol van vaccins op gang komt en de Covid-beperkingen langzaam beginnen te vallen. Als gevolg hiervan stijgen de kosten van het lenen van geld naarmate de vraag naar krediet toeneemt.

Zoals je eerder in dit artikel las is ge rente van staatsobligaties juist gestegen. En, naarmate de opbrengsten hiervan stijgen, geeft dit doorgaans aan dat beleggers meer vertrouwen krijgen in de economie, omdat ze op zoek zijn naar investeringen die veel meer opbrengen dan het huidige tarief van 1,55%. Dat is een goed teken toch?


Hoe reageert de Bitcoin?

Ja, maar opbrengststijgingen geven ook aan dat er inflatie aankomt en de Federal Reserve is nog niet van plan daar iets aan te doen.

“Vandaag zijn we nog ver verwijderd van onze doelstellingen van maximale werkgelegenheid en inflatie van gemiddeld 2% in de loop van de tijd”, zei Powell, die erop wees dat de Fed niet zou proberen de rente te drukken door nog meer overheidsschulden te kopen dan ze al doet. In plaats daarvan, zei Powell, zou de Fed de tarieven in de gaten houden.

Dat de Federal Reserve (nog) niks gaat doen aan de inflatie is op zich een goed teken voor de Bitcoin koers, maar het feit dat er minder geld bijgedrukt wordt dan voorheen is een minder goed teken. Het bijdrukken van geld is namelijk één van de redenen waarom de koers van de digitale munt zo hard omhoog is geschoten.

Bitcoin daggrafiek – Bron: Tradingview

Sinds eind maart 2020, toen de Federal Reserve triljoenen dollars begon bij te drukken, is de prijs van Bitcoin omhooggeschoten van onder de $6.500 naar de huidige prijs van $46.500.

De vraag die veel Bitcoin-fans zich nu gaan stellen is of het openen van de wereldwijde economie goed of slecht uit gaat pakken voor hun crypto-investeringen.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten