Bitcoin, Cardano

Bitcoin prijs herstelt en ligt weer boven de $53k

Bitcoin toont vandaag een prachtig herstel, na een recente reeks verliezen klom de prijs weer tot boven de $53.000 toen investeerders het nieuws over problemen in Turkije terzijde schoven.


Bitcoin toont belangrijk herstel

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $53.300, wat neerkomt op een koersstijging van ongeveer 12% vanaf het dieptepunt van $47.080 dat gisteravond werd behaald.

Opvallend is dat het koopvolume vandaag het uitermate hoog ligt. CoinDesk meldde vandaag zelfs dat dit koopvolume het hoogste uurtarief bereikte sinds 23 april.

Bitcoin prijs 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Andere crypto’s boeken vandaag vergelijkbare winsten. Zo stijgt de Ethereum prijs met 11,10%, Ripple met 12,70% en Cardano met 10,80%.

De correctie van vorige week kwam na een periode van euforie rond de koersgang van Coinbase. Bitcoin steeg medio april naar het hoogste punt ooit van $64.829, maar zag de prijzen binnen enkele dagen met $16.000 dalen tot onder het belangrijk psychologisch niveau van $50.000. Dat gezegd hebbende, zijn correctie perioden met extreme volatiliteit niet ongebruikelijk in een bull markt.

“Zeer grote tegenslagen” voor Bitcoin en andere crypto’s zijn normaal en daar moet je niet gek van opkijken vertelde Matt Maley, de belangrijkste marktstrateeg van Miller Tabak & Co. aan klanten. Volgens de strateeg is $52.000 een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Als we hier lang boven weten te blijven kan BTC weer een aanval gaan doen op zijn ATH.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving