Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin prijs herstelt en ligt weer boven de $53k

Bitcoin toont vandaag een prachtig herstel, na een recente reeks verliezen klom de prijs weer tot boven de $53.000 toen investeerders het nieuws over problemen in Turkije terzijde schoven.


Bitcoin toont belangrijk herstel

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $53.300, wat neerkomt op een koersstijging van ongeveer 12% vanaf het dieptepunt van $47.080 dat gisteravond werd behaald.

Opvallend is dat het koopvolume vandaag het uitermate hoog ligt. CoinDesk meldde vandaag zelfs dat dit koopvolume het hoogste uurtarief bereikte sinds 23 april.

Bitcoin prijs 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Andere crypto’s boeken vandaag vergelijkbare winsten. Zo stijgt de Ethereum prijs met 11,10%, Ripple met 12,70% en Cardano met 10,80%.

De correctie van vorige week kwam na een periode van euforie rond de koersgang van Coinbase. Bitcoin steeg medio april naar het hoogste punt ooit van $64.829, maar zag de prijzen binnen enkele dagen met $16.000 dalen tot onder het belangrijk psychologisch niveau van $50.000. Dat gezegd hebbende, zijn correctie perioden met extreme volatiliteit niet ongebruikelijk in een bull markt.

“Zeer grote tegenslagen” voor Bitcoin en andere crypto’s zijn normaal en daar moet je niet gek van opkijken vertelde Matt Maley, de belangrijkste marktstrateeg van Miller Tabak & Co. aan klanten. Volgens de strateeg is $52.000 een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Als we hier lang boven weten te blijven kan BTC weer een aanval gaan doen op zijn ATH.

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten