Bitcoin Nieuws

Experts: Gezonde Bitcoin correctie is basis voor stabielere groei

De Bitcoin prijs van zakte gisteren tot onder de belangrijk $50.000 grens, maar ondanks dat vertellen experts dat de correctie de basis zal zijn voor een nieuwe opwaartse beweging.


Een grote marktcorrectie

Bitcoin en eigenlijk de gehele cryptomarkt hadden het de afgelopen week zwaar. De grote verkoopdruk liet de BTC koers dalen tot onder $48.000. Pijnlijk voor daytraders, maar volgens analisten als PlanB is het een goed teken. Verschillende analisten waren namelijk bang dat de razendsnelle prijsgroei tekenen vertoonde die niet-organisch waren. 

Er worden veel verschillende redenen aangewezen die de oorzaak kunnen zijn van de prijsdaling, waaronder een overvolle futuresmarkt en een grote verkoopdruk van kleine tot middelgrote whales. Hiernaast was het voorstel van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden om de vermogenswinstbelasting te verhogen voor individuen die meer dan $1 miljoen per jaar verdienen een grote klap voor de cryptomarkt.

Als we de onderstaande grafiek bekijken zien we dat een zware verkoopgolf leidde tot een correctie tot onder het ondersteuningsniveau van $50.000. De koers daalde zelfs even tot een dieptepunt van $47.500.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin-instroom naar exchanges voor de daling

Micah Spruill, managing partner bij S2F Capital, werd gevraagd naar de prijsactie van 22 april. Hij gaf aan dat de koersdaling veroorzaakt werd door de grote aantallen Bitcoins die overgedragen werden naar exchanges om te verkopen. Er stroomde dus meer BTC-tokens van cold wallets naar exchanges toe, wat een teken is dat investeerders tokens wille verkopen.

Wel benadrukte Spruill dat de verplaatste tokens tijdens deze koerscrash vrij nieuwe tokens waren en geen coins van langetermijnhouders.

Netto-overdracht van Bitcoin van/naar exchanges – Bron: Glassnode, S2F Capital

Volgens analist Élie Le Rest is het een goed teken als de BTC koers een tijdje rond de $50.000 zal liggen. Dit zou er namelijk voor zorgen dat institutionele beleggers door kunnen gaan met het accumuleren van Bitcoins. Wat ruimte biedt voor een sterke basis voor de komende weken/maanden.

Als Bitcoin het $50.000 niveau niet vast kan houden ligt rond de $43.000 het volgende sterke ondersteuningsniveau. Wel zou zo’n verdere daling zeer pijnlijk zijn voor altcoin investeerders. Die zullen dan waarschijnlijk grote verliezen lijden. Dit kan mogelijk leiden tot een stijging van de Bitcoin-dominantie tot boven de 60%. Le Rest cocludeerde:

“Hoe dan ook, dit soort marktterugval is erg gezond, omdat het bijdraagt ​​aan de schuldafbouw van marktdeelnemers en basis legt voor een stabielere groei.”


Traders konden niet snel genoeg verkopen

Om de snelle koersval beter te begrijpen, maakte Ben Lilly een vergelijking die zinspeelde op traders die zich gedroegen als passagiers op een boot. Lilly zei:

“Als een boot begint te kantelen, leunen er eerst een paar mensen naar één kant. Hoe meer mensen leunen, hoe meer mensen daarbij komen. Dan bam, kantelt de boot…”

Het schip kantelde dit keer zelfs zo snel dat het zelfs institutionele beleggers overrompelde. Volgens het analysebedrijf Whalemap hadden grote investeerders verwacht dat de bodem rond de $55.000 zou liggen. Maar de koers viel nog een stuk verder naar beneden.

De markt wacht nu met spanning op de volgende grote beweging om te bepalen of dit slechts een ‘normale’ correctie is die zal leiden tot een voortzetting van de bull markt of dat het een startschot is van de volgende bearmarktcyclus.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten