Bitcoin,, Regulatie

Bitcoin prijs Kan stijgen als Facebook crypto hoorzitting overleeft

Bitcoin is flink onderuit gegaan vandaag en staat onder druk voorafgaand aan de Amerikaanse hoorzitting over de cryptocurrencymunt van Facebook genaamd ‘Libra’. De hoorzitting vindt plaats op 16 en 17 juli.


Een belangrijk moment voor Bitcoin

Slechts vijf dagen geleden lag de prijs van 1 Bitcoin nog rond de $13.000 dollar. Sindsdien is de BTC koers flink onderuit gegaan en vandaag viel de BTC prijs zelfs even onder de $10.000 dollar.

David Marcus, hoofd van Calibra (1 van de organisaties die is opgericht om het crypto project te beheren) getuigt morgen tegenover de senaatscommissie en overmorgen tegenover het huis voor financiële diensten van Amerika.

De uitkomst van deze getuigenissen kan een belangrijke beslissing maken voor de Bitcoin koers. Uit gegevens uit het verleden blijkt namelijk dat de BTC prijs beïnvloed wordt door de uitkomsten van dergelijke hoorzittingen.

Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld dat de BTC koers in 5 dagen tijd van $6.820 dollar naar $6070 dollar daalde op 12 juli. Vlak hierna, op 18 juli, steeg de BTC koers naar $7400 dollar toen de senaat en het huis voor financiële diensten niet erg negatief waren over cryptocurrencies. Op 24 juli steeg de Bitcoin koers zelfs naar $8500 dollar.

Op een ander moment in de geschiedenis zagen we de uitspraak van het congres ook goed uitpakken. De BTC prijs daalde vlak voor de hoorzitting van $12.000 naar $6.000 dollar. Vlak nadat de SEC voorzitter verrassend positief was over de Bitcoin zagen we de koers weer stijgen naar $11.700 dollar.


Waarom is de uitspraak over Libra belangrijk voor BTC?

De cryptomunt van Facebook wordt over het algemeen beschouwd als een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin. Dit blijkt uit het geit dat de Bitcoin koers steeg van $9000 naar $13.800 dollar in de 8 dagen nadat de Libra white paper werd onthuld.

Het is dus niet raar dat de BTC community in spanning afwacht voorafgaand aan de hoorzitting over Libra. BTC kan een flinke klap krijgen als Amerikaanse wetgevers roet in het eten gooien van Libra.

Verschillende belangrijke personen in Amerika hebben zich al negatief uitgelaten over de cryptomunt van Facebook. Zo vertelt de president van de Federal Reserve dat hij vindt dat het project stopgezet moet worden en ook president Trump heef felle kritiek op de plannen van de social media gigant.

Echter, als de hoorzitting positief uitpakt zal de Bitcoin koers daar wel eens flink van profiteren. De verwachting is dat de munt haar jaarlijkse hoogtepunt van $13.800 dollar dan kan overschrijden. We wachten dus in spanning af.

 

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?