Bitcoin

Bitcoin prijs nadert enorme volatiliteit

Handelaren zeggen dat Bitcoin op korte termijn zeer volatiele prijsactie zal ondergaan naarmate de prijs een cruciaal punt nadert.


Volatiliteit

Bitcoin heeft de afgelopen zes weken weinig volatiliteit gekend. De prijs zweefde meestal im het bereik van $9.300 tot $9.900. Dit heeft ertoe geleid dat analisten hebben gewaarschuwd dat het waarschijnlijk op korte termijn een enorme prijsbeweging zal veroorzaken.

In de afgelopen 12 maanden heeft Bitcoin twee belangrijke zones gezien. De ene was in juni 2019 en de andere in december 2019. In beide gevallen zag de BTC koers de maanden erna een stijging van 40%.


2 belangrijke scenario’s

Handelaren voorzien over het algemeen twee kortetermijnscenario’s. Eén daarvan is een koersdaling tot onder de $9.200 grens, gevolgd door een daling tot de $7.000. In het andere scenario blijft de Bitcoin koers boven de $9.200 en zal vervolgens de $10.500 weerstand opnieuw testen.

Welke richting de prijs de komende weken ook opgaat, analisten anticiperen op een zeer volatiele tijd voor de cryptomarkt. Een technisch analist die bekend staat als Crypto Birb schreef:

”We consolideren al 1,5 maand. Dat betekent dat we binnenkort een monsterzet gaan zien voor BTC. ”

Een andere Bitcoin handelaar, genaamd Pentarhudi, denkt ook dat Bitcoin een explosieve prijsactie zal gaan zien. Hij legde uit dat de technische structuur die Bitcoin nu weergeeft dat er of een triple top komt of een range lock.

Bitcoin prijs ziet mogelijk een ‘triple top’ – Bron: Tradingview

De Bitcoin koers is al 3 keer afgewezen op $10.500. Dit gebeurde in oktober 2019, in februari 2020 en in juni 2020. Op de dagelijkse Bitcoin grafiek creëert dit dus een triple top formatie, dat normaal gezien een bearish patroon is. Als de Bitcoin prijs de komende weken blijft dalen en bevestigt dat het inderdaad een triple top is, kan de Bitcoin prijs dalen tot de $6.000, waarschuwde Pentarhudi.

Ook betreedt de Bitcoin ook een “angstzone” op verschillende beleggers indexen, wat suggereert dat handelaren steeds voorzichtiger worden met betrekking tot de kortetermijntrend van BTC.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Scenario’s die de BTC prijs beïnvloeden

Er zijn twee belangrijke variabelen die de prijsontwikkeling in juni kunnen veranderen. Eén daarvan is het risico dat miners meer Bitcoin verkopen na een aanpassing van de moeilijkheidsgraad, en de tweede is de verrassende lof die JPMorgan BTC gaf.

Eerder deze week zei JPMorgan dat Bitcoin ‘uithoudingsvermogen’ heeft nadat het de crash van $3600 in maart overleefde. Het voltooide een V-vormig herstel door binnen minder dan drie maanden boven de $10.000 te stijgen.

In een periode waarin de institutionele vraag naar Bitcoin sinds begin 2020 snel toeneemt, zou de verandering van houding van JPMorgan ten opzichte van BTC goed kunnen zijn voor de toekomstige prijsactie van Bitcoin.

De mining dificulty van Bitcoin zal de komende drie dagen echter met 10% toenemen, wat betekent dat de kosten van minen aanzienlijk zullen stijgen. Dit kan extra verkoopdruk op de Bitcoin-markt uitoefenen, wat het bearish scenario op korte termijn versterkt.

 

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving