Nieuws, Trending

Bitcoin prijs rond $6500, bewegelijkheid bereikt dieptepunt

De Bitcoin (BTC) prijs houdt vandaag 20 augustus stand maar maakt geen stappen vooruit. De volatiliteit daalt tot het laagste punt in 14 maanden tijd. De meeste altcoins zien hun koersen vandaag dalen.

Bitcoin koers deze week ijzingwekkend stil

Volgens de statistieken van CoinMarketCap is dit de zesde dag op rij dat we een stabiele Bitcoin koers zien. Dit noemen we in de crypto wereld ook wel horizontaal traden. Sinds 14 augustus is de Bitcoin prijs niet onder de $6250 dollar en boven de $6650 dollar uit gekomen.   bitcoin koers   In tegenstelling tot de enorm beweeglijke koersverloop in juli en begin augustus zien we de Bitcoin koers deze week ijzingwekkend stil blijven. Volgens verschillende analyses ligt de volatiliteit op het laagste punt in veertien maanden tijd. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $6500 dollar. 24 uur geleden lag de BTC koers rond de $6413 dollar. Dat betekent dat we de koers vandaag, heel licht, met zo’n 1,4 procent zien stijgen. Het blijft niet vaak zo stil in de cryptowereld als dat het deze week is. Volgens verschillende analisten is dit de stilte voor de storm. Over een aantal dagen komt er opnieuw nieuws naar buiten over het goed- of afkeuren van de Bitcoin etf’s. Dit zou de koersen wel eens flink kunnen opschudden.

Altcoins verliezen

De situatie op de altcoin markt blijft zorgwekkend. Zo heeft Ethereum (ETH) de afgelopen weken enorme verliezen geleden. Vandaag verliest de op één na grootste cryptocurrency opnieuw zo’n 3 procent van haar waarde. Niet alleen Ethereum verliest vandaag opnieuw terrein. Ook altcoins als Ripple, Bitcoin Cash en Stellar zien de koersen dalen. De enige uitzondering op de dalende cryptocurrency markt is Tezos (XTZ). Deze cryptocurrency is de afgelopen week met zo’n 13 procent gestegen.
 

Bekijk hier Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina ‘Crypto koersen’. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van de belangrijkste 40 munten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.  

Live Crypto koersen