Bitcoin
Bitcoin,, Trending

Bitcoin-prijs schiet naar $10K, komt er een uitbraak?

De prijs van Bitcoin (BTC) vocht tegen de weerstand van bijna $ 10.000 op 2 september. Nu lijkt er nieuwe energie de markten binnen te stromen.


Bitcoin-prijs probeert barrière van $ 10K te doorbreken

Uit gegevens blijkt dat BTC / USD 2.25% gestegen is vandaag, door boven de $ 9.800 uit te komen om vervolgens een ​​plafond uit te dagen dat het de dag ervoor niet kon doorbreken.

Op het moment van schrijven handelde de Bitcoin net onder de $ 9.940, momenteel nog geen verdere winsten op korte termijn.


Positieve verwachtingen

De bewegingen hebben niettemin de neerwaartse druk gecompenseerd die de markten vorige week had gekenmerkt. Een plotselinge daling bracht de Bitcoin-prijs zo laag als $ 9.350, wat angst veroorzaakte bij analisten. Nu is de Bitcoin begonnen aan een bescheiden herstel.

Nu richt de aandacht zich op de toekomst, waarbij handelsbronnen suggereren dat prijzen van minder dan $ 10.000 een ideale koopmogelijkheid vormden.

Volgens veteraanhandelaar Peter Brandt was een hogere Bitcoin prijs ook een haalbare uitkomst van het huidige gedrag van de cryptocurrency.

“Mogelijkheid dat $ BTC de vierde parabolische fase is ingegaan,” tweette hij zondag in reactie op bevindingen van Raoul Pal, oprichter van Global Macro Investor.

Pal uitte ook zijn positieve verwachtingen voor de Bitcoin

“Als je geen bitcoin $ BTC #bitcoin hebt, lijkt dit de laatste kans om aan boord van het raketschip te gaan …”, zei hij tegen de volgers. Hij voegde toe: “Ik ben dol op dergelijke wigpatronen. Ze hebben een grote kans op succes. ”


Altcoins status

Altcoins slaagde er ondertussen niet in indruk te maken en zette zijwaartse actie voort die de markten in grote mate heeft gekenmerkt in tijden van Bitcoin-stabiliteit.

Ether (ETH), de grootste altcoin naar marktkapitalisatie, won op die dag slechts 0,7% en steeg marginaal naar $ 171.

Andere tokens in de top tien deden het iets beter, waarbij zowel Bitcoin Cash (BCH) als Bitcoin SV (BSV) dagelijks meer dan 4% bereikten. XRP verloor daarentegen 0,4% om onder $ 0,26 te blijven.

De groei van Bitcoin bracht de algehele marktkapitalisatie van cryptocurrency met meer dan $ 250 miljard terug, waarbij het aandeel van BTC goed was voor 69,5% van het totaal.

 

Bitcoin nieuws

Is de koersopleving van Bitcoin alweer voorbij?
De Amerikaanse overheid heeft nu $13,82 miljard aan Bitcoin
Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?