Bitcoin,, Trending

Bitcoin mogelijk 4e parabolische fase ingegaan, BTC-prijsuitbraak?

Bitcoin is net weer in het groen, maar het scheelt weinig. Toch zien experts en veteraan handelaren het positief in. Wat verwachten zij?


Bitcoin status

Na deze week naar $ 9.300 te zijn gezakt, heeft de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin zijn weg naar bijna $ 9.700 bereikt.

Op het moment van schrijven handelde BTC / USD tegen $ 9.616 met 24 uur winst van 0,11%. Het dagelijkse handelsvolume is echter drastisch gedaald, momenteel registreren tien beurzen met echt volume slechts ongeveer $ 298 miljoen, volgens Messari.


lichtelijk positief

Analisten en handelaren op Crypto Twitter verwachtten een daling naar $ 8.000-niveau, maar ook deze keer hebben we het niet gehaald.

Historisch gezien is Q3 (het 3e kwartaal) naar verwachting een slechte maand voor de cryptomarkt en dat is wat we momenteel zien. Nu hebben we nog een maand over in dit kwartaal, maar sommige voorspellingen worden desondanks weer bullish.

“Deze maand verwacht ik een groene kaars, niet een enorme, voor het simpele feit dat we op een bullmarkt nooit 3 rode kaarsen op een rij hadden,” zei marktanalist CryptoWolf.


Wisselende meningen

In een tweet zegt Raoul Pal dat de Bitcoin in een gunstig patroon zit en hij een groot succes verwacht. “Als je nog Bitcoins hebt, dan lijkt het erop dat dit je laatste kans is om in te stappen bij deze raket.”

Maar analist The Crytpomist gelooft: “er is nog een extra weerstand.”


Een nieuwe bull-cyclus?

2019 was een bullish jaar voor Bitcoin, na de winter van 2018 steeg de BTC-prijs met meer dan 200% steeg, maar de laatste twee maanden (juli en augustus) waren slecht voor de cryptocurrency en eigenlijk de hele cryptomarkt.

Bitcoin is echter nog steeds meer dan 159% gestegen in 2019 na het dieptepunt in december 2018 rond de $ 3.200.

Volgens veteraanhandelaar Peter Bradt is het mogelijk dat bitcoin de vierde parabolische fase is ingegaan.

Volgens deze norm zou het potentiële rendement in de volgende cyclus, die rond 2022 zou kunnen zijn, ongeveer $ 78.500 bedragen.


Verwachtingsvol

Volgens sommige experts kunnen we dit niveau echter overstijgen.

Nu Bitcoin slechts een paar maanden weg is van zijn halving, wordt de markt enthousiast en wordt de prijs voorbereid op een nieuwe recordhoogte.

In het licht van de winst die BTC in 2019 heeft geboekt, kan worden gezegd dat Bitcoin eindelijk de vierde parabolische fase is ingegaan waar veel experts ook naar wijzen.

Wat nog te zien is, is hoe hoog we deze keer zullen gaan!” aldus de experts.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins