Litecoin,

Litecoin gedaald met 35%, wacht Bitcoin hetzelfde lot?

5 Augustus is Litecoin door zijn halving proces gegaan. Sindsdien is de prijs flink gedaald. Volgend jaar gaat Bitcoin halven, wat kunnen we verwachten?


Halving Litecoin

Op 5 Augustus volbracht Litecoin zijn ‘halving’ proces, hiermee werden de miner beloningen gehalveerd van 25 naar 12,5 LTC per block. De Litecoin prijs had voor de ‘halving’ een flinke prijsstijging meegemaakt tot ongeveer $145.

Sinds de ‘halving’ is de prijs van LTC met 35% gedaald. Momenteel handelt LTC / USD op Coinmarketcap op $ 64,65, terug naar het niveau van april. De prijs is echter nog steeds met 110,5% gestegen vanaf 1 Januari 2019.

Maar het is niet alleen de prijs, het netwerk begint ook zwakker te worden. De hashsnelheid van Litecoin daalde naar 317,9 Th / s ten opzichte van de recordhoogte (ATH) van 523,8 Th / s op 14 juli, met een verlies van meer dan 39%.


Betekent dit dat Bitcoin volgend jaar hetzelfde staat te wachten?

Interessant is dat de Bitcoin-prijs al meer dan 159% is gestegen en de hash-snelheid blijft een recordhoogte bereiken, net zoals Litecoin deed.

Dit betekent echter op geen enkele manier dat het halveren van Bitcoin – dat nog 259 dagen zal duren – zal resulteren in een daling van de BTC-prijs en de hash-snelheid.

Deze derde halvering van Bitcoin, die de beloning van miners zal verlagen van 12,5 naar 6,25 BTC per block, zal naar verwachting BTC naar een nieuwe piek brengen.

Prominente analist, PlanB, die populair is voor zijn Bitcoin-prijsanalyse op basis van het stock to flow-model, zegt dat het feit dat de Litecoin-prijs niet steeg na zijn ‘halving’ niet betekent dat de Bitcoin-halvering ook niet relevant is voor de bitcoin-prijs.


logica

PlanB verklaarde

“LTC-prijs heeft geen significante relatie met stock to flow, dus halveringen zijn inderdaad niet relevant. BTC prijs-s2f relatie is sterk,”

Er is echter geen verklaring voor waarom Litecoin geen relatie heeft met het stock to flow-model. Het kunnen netwerkeffecten zijn, zoals ontwikkelaars, futures / opties, liquiditeit of een ander aantal redenen.

Volgens dit model zal de BTC naar de 1 miljoen stijgen.


Bitcoin loop

Na elke ATH (all-time-high) daalt de Bitcoin-prijs totdat veel miners niet winstgevend zijn. Hierdoor schakelen miners hun hardware uit, wat resulteert in een daling van de hash-snelheid en miners-moeilijkheidsgraad. Dit gaat door totdat miners weer winstgevend worden en de miners-moeilijkheidsgraad begint te stijgen.

Kort samengevat houdt dit dus in dat de Bitcoin in een soort loop vastzit. Zodra de Bitcoin op een ATH ( all-time-high) zit, zijn de miners-moeilijkheidsgraad en de hash-rate ook heel hoog, waardoor het minen steeds lastiger wordt. Op dit punt is het om deze redenen voor sommige miners niet meer winstegevend. Deze miners stoppen met het minen van de Bitcoin. Als gevolg hiervan dalen de hash-rate en de miners-moeilijkheidsgraad. Deze blijven zakken tot op het niveau waar weer veel miners winstgevend in kunnen stappen. Met als consequentie dat de hash-rate en de miners-moeilijkheidsgraad weer stijgen. Zo zal deze loopzichzelf blijven herhalen, met naar waarschijnlijkheid een steeds hogere bodemprijs van de Bitcoin, omdat de minerstechnologie steeds beter wordt.

PlanB trekt hieruit de conclusie dat een nieuwe bull-markt begint wanneer miners-moeilijkheidsgraad en hash-rate op zijn laagst zijn.

Eerder deze maand deelde PlanB hoe we na elke bitcoin ATH (all-time-high) een neerwaartse moeilijkheidsgraad zagen. ‘Zodra het op 100% is gereset, krijgen we de start van de volgende run met 100x mogelijkheid en we zijn net begonnen met een nieuwe run’.

zie afbeelding hieronder voor de bijpassende grafiek:


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)