Litecoin’s Mine kracht is met 28% gedaald sinds Halving

Veel Litecoin miners, die er voor zorgen dat de blockchain veilig is, hebben hun mining rigs losgekoppeld na de recente LTC halving. Dat blijkt uit de laatste netwerkgegevens.


Litecoin’s rekenkracht daalt met 28%

De Litecoin difficulty, een gecodeerde maat die aangeeft hoe moeilijk het is om de wiskundige puzzels op te lossen zijn die worden gebruikt om de blokken op het netwerk te minen, is gedaald van 15.93 miljoen voor de halving, tot 11,40 miljoen op 22 augustus. Dit wordt aangegeven op de website ltc.BTC.com. De Hashkracht van het netwerk is daarnaast ook met 28 procent gedaald.

De daling van de moeilijkheidsgraad van 28 procent betekent dat het huidige niveau de laagste sinds 29 april is. Volgens de gegevens van BTC.com zal deze moeilijkheidsgraad over drie dagen zelfs met nog eens vier procent dalen.

Het gemiddelde hashvermogen van 4 dagen op het litecoin-netwerk is ook gedaald van 456 terahash per seconde op 4 augustus tot 326 TH / s op 22 augustus. Dat is een daling van 28 procent.

 
litecoin

Afname van rekenkracht is Logisch

Volgens de gegevens is de groep LTC miners die aangesloten zijn op de pool ‘Poolin’ goed voor 23 procent van de totale rekenkracht van het netwerk. Andere grote pools zijn f2pool en Antpool.

De daling van het aantal Litecoin miners is niet verrassend. De halving die plaatsvond op 5 augustus zorgde er namelijk voor dat de blokbeloning is teruggebracht van 25 LTC tot 12,5 LTC. Hierdoor is de bestaande mining apparatuur een stuk minder winstgevend.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken