Charlie Lee: Litecoin Halving van zal een ‘Schok’ zijn voor Miners

 

De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, voorspelt dat miners zullen stoppen met het minen van LTC na de komende halving.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Prijsstijging LTC halving is Self Fulfilling Prophecy

In een interview die vandaag werd afgenomen door een Australische nieuwssite reflecteerde Lee op de mogelijke gevolgen van de Litecoin halving. Lee vertelt dat de halving, waar de huidige beloningen op het netwerk met 50% verminderen, absoluut gevolgen gaan hebben voor LTC miners. “Zoiets is altijd een schok voor het systeem,” zegt hij.

“Wanneer de mine beloningen gehalveerd worden zullen sommige miners niet meer winstgevend zijn. Deze machines zullen dan ook stoppen met minen. Als een groot percentage van deze miners stopt zullen blocks langzamer worden. Bij Litecoin duurt het 3 en een halve dag voor elke verandering. Dat betekent dat we rekening moeten houden met langzamere blocks voor 7 dagen lang. Hierna zal de moeilijkheidsgraad zich aanpassen en komt alles weer goed.”

Doordat de halving ervoor zorgt dat het aanbod van de munt vermindert wordt er over het algemeen vanuit gegaan dat de update gepaard gaat met een prijsstijgijg. Echter, Lee nuanceerde deze gedachte en gaf aan waarom de LTC koers niet zomaar omhoog gaat schieten door de halving:

“De Litecoin prijs schiet na de halving niet zomaar omhoog omdat iedereen er vanaf het begin van op de hoogte is. Veel mensen kopen LTC omdat ze verwachten dat de prijs omhoog gaat voordat de halving doorgevoerd is. Hierdoor wordt deze uitspraak dus een soort self-fulfilling prophecy.”


De Litecoin koers zou juist kunnen terugzakken

De litecoin koers zou juist wel eens flink kunnen terugzakken zegt de Australische nieuwswebsite. In augustus 2015, tijdens de afgelopen Litecoin halving, zagen we dat koers vlak voor de halving met 50% terugzakken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Litecoin rond de $119 dollar. Op 1 januari 2019 lag de LTC prijs slechts rond de $30 dollar. Dat betekent dat de Litecoin koers, in aanloop naar de halving, met meer dan 296 procent is gestegen.